Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Κρίσεις και επικρίσεις για τον τερματισμό της ομηρίας

ΛΙΜΑ. -

Την προσδοκία ότι η απελευθέρωση των 83 ομήρων που κρατούνται στην οικία του Ιάπωνα πρέσβη στη Λίμα, θα γίνει με ασφάλεια, εξέφρασε χτες ο εκπρόσωπος της περουβιανής κυβέρνησης, Αλμπέρτο Παντόλφι.

"Είμαστε βέβαιοι ότι ο καλός χειρισμός της κρίσης θα επιτρέψει την εξεύρεση λύσης που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των ομήρων" υποστήριξε ο Παντόλφι, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση του Προέδρου, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, για τις αργές διαδικασίες απελευθέρωσης των ξένων διπλωματών και επιχειρηματιών που κρατούνται από τις 17 του μήνα.

Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του "Ερυθρού Σταυρού" στο Περού, Ρόλαντ Μπίγκλερ λέγοντας ότι η "κατάσταση είναι ιδιαίτερα λεπτή" και ότι για τον τερματισμό της ομηρίας των ξένων από τους αντάρτες της οργάνωσης "Τουπάκ Αμάρου" χρειάζεται "υπομονή". Ο Μπίγκλερ δεν παρέλειψε, πάντως, να σημειώσει πως η απουσία βίας τόσο από την πλευρά των ανταρτών, όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης "είναι μία καλή εξέλιξη που παρατηρείται εδώ και 13 μέρες, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί".

Σε παρόμοιους τόνους κυμάνθηκαν και οι χτεσινές δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Ριουτάρο Χασιμότο. Ο Χασιμότο επισήμανε ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το βραχυπρόθεσμο τερματισμό της κρίσης, προσθέτοντας ότι οι αργές διαδικασίες απελευθέρωσης των ομήρων ενδεχομένως να είναι ένδειξη ότι η περουβιανή κυβέρνηση και οι αντάρτες προσανατολίζονται προς μία "ειρηνική" και αναίμακτη λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ