Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Αστυνομία "ανακάλυψε" τα ρέιβ πάρτι!

Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα οδηγήθηκε σε υπόγειο ημιτελούς πολυκατοικίας, όπου "διασκέδαζαν" 32 νεαροί. Την ίδια στιγμή, ρέιβ πάρτι με "έκσταση" και άλλα παραισθησιογόνα γίνονται παντού και μάλιστα σε κεντρικά μεγάλα μπαρ της Αθήνας

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο απότακτος αστυνομικός Δημ. Γεωργακόπουλος,που συνελήφθη προχτές μαζί με 31 ακόμη άτομα στο υπόγειο της οδού Αχιλλέως στο Μεταξουργείο, όπου γίνονταν "ρέιβ πάρτι" με χρήση ναρκωτικών και παραισθησιογόνων ουσιών. Εναντίον τόσο του Γεωργακόπουλου όσο και του συλληφθέντα Οδυσ. Κοκκινάκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε χτες το βράδυ ποινική δίωξη για "αγορά και πώληση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση από μη τοξικομανή" (κακούργημα) και "διάθεση χώρου για χρήση ναρκωτικών". Από την Εισαγγελία ασκήθηκε, επίσης, ποινική δίωξη κατά του Παν. Καστανάρα και τριών ανηλίκων για "προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση" σε βαθμό πλημμελήματος. Ολοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλλήψεις των νεαρών ήταν αποτέλεσμα ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος που έγινε το απόγευμα την Τετάρτης στο "100" και μιλούσε αόριστα για χρήση ναρκωτικών από δύο νεαρούς. Οι αστυνομικοί που πήγαν για έλεγχο στο συγκεκριμένο χώρο, ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για μια ολόκληρη παρέα 32 ατόμων, που διασκέδαζαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ακούγοντας δυνατή μουσική ρέιβ μέσα στο μισοσκόταδο. Ανάμεσά τους βρέθηκαν οκτώ γυναίκες, τρεις ανήλικοι και ο 40χρονος πρώην αστυνομικός Δ. Γεωργακόπουλος, η παρουσία του οποίου συγκέντρωσε και τα περισσότερα ερωτηματικά, καθώς τους τελευταίους μήνες είχε πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις για την κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ο Δ. Γεωργακόπουλος είχε αποταχτεί το 1979 επειδή είχε υπερασπιστεί σε δικαστήριο ένα νεαρό που είχε συλληφθεί σε επεισόδια, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του οι οποίοι ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Το 1984 επανήλθε στο Σώμα, αλλά υπέβαλε την παραίτησή του το 1990 για να διεκδικήσει δύο φορές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την ψήφο των δημοτών της Καλλιθέας.Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους ο Δ. Γεωργακόπουλος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του. Είπε ότι πίσω από το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης κρύβονται μεγάλα συμφέροντα, μέχρι και επώνυμοι πολιτικοί και ισχυρίστηκε ότι πήγε στο χώρο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκε για συγκέντρωση νεαρών από την Καλλιθέα και ότι αμέσως μετά εισέβαλαν οι αστυνομικοί.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γεωργακόπουλος, είχαν διαπράξει διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροποσότητες χασίς, χάπια έκστασης και μια σιδερογροθιά.

Τα "ρέιβ πάρτι" τελευταία έχουν εξαπλωθεί επικίνδυνα και γίνονται παντού, ακόμη και σε μεγάλα κεντρικά μπαρ της Αθήνας. Πρόκειται για "διασκέδαση" με μουσική ρέιβ που ακούγεται με πολύ μεγάλη ένταση με ταυτόχρονη κατανάλωση διάφορων παραισθησιογόνων και κυρίως χαπιών "έκσταση". Το "έκσταση" είναι παραισθησιογόνος αμφεταμίνη και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1910 από δύο Γερμανούς χημικούς. Τα συμπτώματά της ανακαλύφθηκαν από Αμερικανό ερευνητή το 1950 και στην αμερικανική παράνομη αγορά εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1968. Μεγάλες ποσότητες παρασκευάζονται παράνομα στην Ολλανδία, στην Αγγλία, το Βέλγιο και αλλού.

Η χρήση αυτών των χαπιών προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία, ενώ οι χρήστες που συμμετέχουν σε ρέιβ πάρτι κινδυνεύουν να πεθάνουν από θερμοπληξία και αφυδάτωση μετά από ώρες χορού στο ζεστό περιβάλλον. Η μακρόχρονη χρήση αυτών των χαπιών οδηγεί στην εξάντληση των κινητικών περιοχών του εγκεφάλου και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία μιας μελλοντικής γενιάς ανθρώπων που θα υποφέρουν από κατάπτωση επειδή ήταν χρήστες οι γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ