Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ
Απειλούνται με εξώσεις 200 οικογένειες

Με το φόβο των εξώσεων από τα σπίτια τους, υποδέχονται το 1997 διακόσιες και πλέον οικογένειες στη συνοικία Ελευθέριου Βενιζέλου, στα Τουρκοβούνια, καθώς τα κτήματα όπου βρίσκονται τα σπίτια τους διεκδικούν οι αδερφοί Καπράλου, επικαλούμενοι απόφαση του Αρείου Πάγου (591/90), σύμφωνα με την οποία έκταση 64 στρεμμάτων ανήκει στους ίδιους.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με την Ελληνοτουρκική Συνθήκη της Ζυρίχης, ενώ χαρακτηρίζουν τον Καπράλο μεγαλοκαταπατητή. Αλλωστε, έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 14 Μάρτη 1995, που στάλθηκε στην Επιτροπή Κατοίκων - με αφορμή παλιότερες κινητοποιήσεις τους ενάντια στις διεκδικήσεις των αδερφών Καπράλου - αναφέρει πως "το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία ότι διατηρείται απαράγραπτο το δικαίωμα του δημοσίου επί της ανωτέρω έκτασης (64 στρεμμάτων) επί της οποίας προβάλλουν δικαιώματα κυριότητας, νομής και κατοχής οι προαναφερόμενοι αδελφοί Καπράλου και ότι οι κάτοχοι αυτής τυγχάνουν κακής πίστεως".

Να σημειώσουμε ότι οι αδερφοί Καπράλου έχουν προχωρήσει ήδη σε ειδοποιητήρια εξώσεων, η εκδίκαση των οποίων θα γίνει μέσα στο Μάρτη. Μπροστά στο ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των Καπράλων, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Συνοικίας Ελευθέριου Βενιζέλου διοργανώνει, την Τετάρτη, 8 Γενάρη, στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου, συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ