Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Εκλογές για αγωνιστική διοίκηση

Κάλεσμα της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παράταξης"

Να εκλέξουν τη νέα διοίκηση για τα δύο επόμενα χρόνια, 1997 και '98, προσέρχονται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 7 και 8 Ιανουαρίου, οι δημοσιογράφοι - μέλη της ΕΣΗΕΑ. Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν, εφ' όσον χρειαστεί, επαναληπτικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι και σ' αυτές τις αρχαιρεσίες οι εκλογή της νέας διοίκησης γίνεται με το απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, διφασικό εκλογικό σύστημα, που ψήφισε το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ελέγχει τη διοίκηση της Ενωσης με την εκλογή ημετέρων. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σύστημα, τα 5 μέλη του προεδρείου εκλέγονται με το αντιδημοκρατικό πλειοψηφικό σύστημα, ενώ τα υπόλοιπα έξι μέλη του ΔΣ εκλέγονται με την αναλογική του νόμου 1262, με διπλάσιο εκλογικό μέτρο...

Ετσι είτε αλλιώς, οι αρχαιρεσίες αυτές γίνονται σε μια περίοδο όπου τα φαινόμενα παραπληροφόρησης, εξαχρείωσης και κιτρινισμού κυριαρχούν στα ιδιωτικά ΜΜΕ και έχει διαμορφωθεί μια επικίνδυνη κατάσταση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Σ' αυτές τις συνθήκες, όπου ο δημοσιογραφικός κλάδος συνολικά χρεώνεται την αναξιοπιστία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και η αξιοπρέπεια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καταρρακώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων αντιμετωπίζει την όξυνση όλων των προβλημάτων της. Εργασιακά δικαιώματα, που με πολύχρονους αγώνες κατακτήθηκαν, καταπατούνται και αφαιρούνται, ενώ υποβαθμίζεται η οικονομική θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου...

Η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη", με συνεχή αγωνιστική παρουσία τα τελευταία χρόνια, η παράταξη που πρωτοστάτησε στον αγώνα του κλάδου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και την κατοχύρωση του αγγελιόσημου, του μοναδικού εσόδου των δημοσιογραφικών ταμείων, μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της εκλογής μιας αγωνιστικής διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλα μέλη της ΕΣΗΕΑ, τους συνταξιούχους και τους νέους δημοσιογράφους, να στηρίξουν με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές της Ενωσης και με την ψήφο τους την εκλογή των υποψηφίων της που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της, που είναι το εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο τους: Ζαγγανά Γιάννη, Πανάγου Ερμιόνη (Εμυ), Περλέγκα Αριστέα (Αριστούλα), Πινού Παναγιώτα, Πριτσαπίδουλα (Γιαννακόπουλο) Χρήστο - Ανδρέα.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή την Ευαγγελοπούλου Μαίρη.

Για τις θέσεις του Προεδρείου η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη" καλεί τους συναδέλφους να ψηφίσουν: Για πρόεδρο το συνάδελφο Μανώλη Μαθιουδάκη,α αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Χαλιβελάκη,για β αντιπρόεδρο την Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα),για γενικό γραμματέα τον Γιώργο Λεονταρίτη και, βεβαίως, την υποψηφιότητα του Νίκου Καραντηνού για τη θέση του ταμία.

Για εκπροσώπους στα πειθαρχικά, η ΔΑΣΠ υποστηρίζει τις υποψηφιότητες των: Ελένη Τράιου και Αρη Καρέρ στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και Αναστασίου Αυγερινού και Βάσου Γεωργίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό. Τέλος, για το Μεικτό Συμβούλιο η παράταξη στηρίζει τις υποψηφιότητες των: Γιαννακά Νικόλαου και Φωτάκη Παναγιώτη ως εκπροσώπων των συνταξιούχων. Υποψήφιος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο "Ρ" είναι ο Κυριάκος Ζηλάκος.

Η Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, εφιστά την προσοχή των συναδέλφων, ότι οι υποψήφιοι - ακόμα και στην περίπτωση του Νίκου Καραντηνού, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Ταμία - χρειάζονται σταυρό για να εκλεγούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ