Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Απομακρύνονται οι πιθανότητες συμφωνίας;

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.-

Ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αντιμετωπίζει μια "από τα δεξιά" εξέγερση υπουργών της κυβέρνησής του, οι οποίοι απορρίπτουν τη συμφωνία για τη Χεβρώνα και απειλούν να απόσχουν από τη διαδικασία επικύρωσής της, Εβραίοι έποικοι εγκαθιστούν νέους οικισμούς με λυόμενα στα εδάφη της Δυτικής Οχθης, υπό τα βλέμματα Ισραηλινών στρατιωτικών, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε για να τους σταματήσουν (οι έποικοι αποχώρησαν αργά χτες το απόγευμα). Το κλίμα φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δυσχερές και οι προοπτικές υπογραφής της συμφωνίας με τη Χεβρώνα δε δείχνουν να πλησιάζουν... Στο Ναμπατίγιε του Λιβάνου, ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν και πάλι εναντίον θέσεων φανατικών ισλαμιστών, χωρίς πάντως να υπάρξουν πληροφορίες για θύματα.

Στην Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή κυβέρνηση, με δηλώσεις εκπροσώπου της, απέκρουσε χτες τις συριακές κατηγορίες περί ανάμειξης πρακτόρων της Μοσάντ στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου στη Δαμασκό, χαρακτηρίζοντάς τες "ανοησία". Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λικούντ συνέστησε στη Συρία να αποφεύγει να διατυπώνει ανεύθυνες κατηγορίες. Στο ίδιο μήκος κύματος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τη Συρία να μη διατυπώνει ευθύνες στο Ισραήλ χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Στην Τύνιδα της Τυνησίας πραγματοποιείται σήμερα αραβική σύνοδος σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών, προκειμένου να εγκριθεί ένα "σχέδιο αραβικής στρατηγικής εναντίον της τρομοκρατίας". Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε θα υπάρξει τελικό ανακοινωθέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ