Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξόφθαλμη εξαχρείωση

Ωστε γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα μας; Η "υγιής ιδιωτική πρωτοβουλία" φοροδιαφεύγει, ακόμα και μέσω παρεμβάσεων στη μνήμη των ταμιακών μηχανών και της έκδοσης εικονικών αποδείξεων; Δεν το πιστεύουμε, ότι οι καθ' όλα τίμιοι επιχειρηματίες καταφεύγουν σε τέτοια ποταπά μέσα εξαπάτησης...

Ομως για να σοβαρευόμαστε, ακόμα κι αυτό είναι αλήθεια. Εδώ, στην Ελλάδα του σωτήριου έτους 1997. Με τους... ευυπόληπτους πολίτες να φοροδιαφεύγουν, προσφεύγοντας στα πιο πιθανά και απίθανα μέσα, αφού εκμεταλλεύονται στο έπακρο ένα προσχεδιασμένα διαλυμένο ελεγκτικό μηχανισμό. Με την επίσημη πολιτική ηγεσία του "εκσυγχρονισμού" να υποθάλπει σκάνδαλα, όπως αυτό της μηχανοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, που έχει να αναλάβει ο όμιλος Κόκκαλη και "Κύριος οίδε" πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα πάρουν τέλος οι εκβιασμοί και οι απάτες.

Και σ' αυτό τον κυκεώνα της διαφθοράς, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων, οι θησαυροφύλακες του υπουργείου Οικονομικών ανακαλύπτουν κάθε χρόνο και νέες τρύπες στους προϋπολογισμούς, φορτώνουν με νέα βάρη τους φτωχούς και διαλύουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Στην αυγή του 1997 η πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση των πραιτοριανών της αστικής εξουσίας είναι πλέον εξόφθαλμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ