Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ "ΔΥΣΤΟΣ"
Υπό το "βλέμμα" της ΑΓΕΤ οι ... έρευνες

Συνεχίστηκε χτες στο Λιμεναρχείο Κύμης η συμπληρωματική κατάθεση του δόκιμου πλοιάρχου του μοιραίου τσιμεντάδικου "ΔΥΣΤΟΣ",Χρ. Αναγνώστου,ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους.

Το προανακριτικό έργο παρακολουθούν εκ του "συστάδην" άνθρωποι της ΑΓΕΤ, οι οποίοι παρέμειναν μέσα στο Λιμεναρχείο Κύμης καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης! Μάλιστα προχτές το βράδυ είχαν δεκάλεπτη συνάντηση με τον Χρ. Αναγνώστου, αμέσως μετά τη διακοπή της κατάθεσης και πριν "απαντήσει" στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση των ανθρώπων της ΑΓΕΤ έγινε και με μέλος της επιτροπής που διεξάγει την προανάκριση. Ολα αυτά ενισχύουν τις υπόνοιες ότι εντείνεται η προσπάθεια να "βγει λάδι" η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΓΕΤ,καθώς και το ΥΕΝ,με τη μετάθεση των ευθυνών στους νεκρούς ναυτεργάτες και κυρίως στο νεκρό καπετάνιο.

Στο μεταξύ ενισχύονται τα ερωτηματικά και οι σοβαρές υπόνοιες γύρω από τις κινήσεις του διασωθέντος δόκιμου εκείνη τη μοιραία νύχτα. Τις σχετικές δηλώσεις συγγενών, αλλά και τις δραματικές εκκλήσεις τους προς το δόκιμο να πει την αλήθεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών ναυτεργατικών σωματείων, που όχι μόνο εντοπίζουν τραγικές αντιφάσεις και κενά στην αρχική κατάθεση του Χρ. Αναγνώστου, αλλά και καταδεικνύουν με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια τους πραγματικούς ενόχους της τραγωδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ