Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες

Ομόφωνη απόφαση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα. Στις 15 Γενάρη γίνεται Πανθεσσαλική Σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών και αγροτικών συλλόγων για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούνται όλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφαση που πήρε, προχτές σε συνεδρίασή της, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, ενώ, ταυτόχρονα, καλούνται όλες οι Συντονιστικές Επιτροπές των νομών, των μπλόκων, καθώς και αγροτικοί σύλλογοι σε πανθεσσαλική σύσκεψη την Τετάρτη 15 Γενάρη '97 στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας στις 5 το απόγευμα, όπου θα αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, που δόθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στη δημοσιότητα, αναφέρεται:

"Συνήλθε στις 3.1.97 η ΠΣΕ και εξέτασε την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τον 25ήμερο αγώνα των αγροτών. Ομόφωνα κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις και αποφάσεις:

1) Ο ηρωικός αγώνας των 25 ημερών έδειξε τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητα των αγροτών να παλέψουν ενωμένοι για τη λύση των εκρηκτικών προβλημάτων σύμφωνα με το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

2) Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να αφήσει την κωλυσιεργία και να απαντήσει στα βασικά αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι αγρότες δε θα κουραστούν να αγωνίζονται.

3) Κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση πως θα χρησιμοποιήσει όλες τις μορφές πάλης για να αποκρούσει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα παλέψει για μια αγροτική πολιτική που θα στοχεύει στην ανάπτυξη της παραγωγής και του βιοτικού επιπέδου του Ελληνα αγρότη. Η ΠΣΕ θα ολοκληρώσει την άμεση επαφή της με τους αγρότες της Θεσσαλίας, θα συντονίσει τα βήματά της με τους συναδέλφους όλης της χώρας και, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα επιλέξει τα επόμενα βήματα.

4) Η ΠΣΕ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από τις 21 έως τις 24 Γενάρη για συναντήσεις με τον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, καθώς και άλλους αρμόδιους. Στόχος αυτής της μετάβασης στις Βρυξέλλες είναι η ανάδειξη της οξύτητας των προβλημάτων στη χώρα μας και η διεκδίκηση λύσεων σύμφωνα με τις προτάσεις μας. Την πρωτοβουλία και την πρόσκληση ανέλαβε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Θεωνάς.

5) Η ΠΣΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για ενημέρωση όλων των φορέων της Θεσσαλίας, με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων της αγροτιάς και την ανάπτυξη ενός κλίματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των αγροτών.

6) Καλούμε τους αγρότες της Θεσσαλίας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχει καθολική συμμετοχή στο πρώτο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής.

7) Καλούνται όλες οι Συντονιστικές Επιτροπές των Νομών και των Μπλόκων, καθώς και αγροτικοί σύλλογοι σε πανθεσσαλική σύσκεψη την Τετάρτη 15 Γενάρη του '97 στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας στις 5 μμ, όπου θα αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα (1999-12-21 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο τη Τριτη στη Λάρισα (1997-09-14 00:00:00.0)
Μια σημαδιακή ανακοίνωση (1997-02-07 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη νίκη (1997-01-31 00:00:00.0)
Πανέτοιμοι για νέα κινητοποίηση (1997-01-14 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν μαχητικά (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ