Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Για αγωνιστική διοίκηση της ΕΣΗΕΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) γίνονται την Τρίτη και την Τετάρτη, 7 και 8 του Γενάρη. Η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία είναι η μόνη που αγωνίζεται με συνέπεια για να μπει φραγμός στην απαράδεκτη κατάσταση με τα ΜΜΕ και στο δημοσιογραφικό κλάδο. Είναι η μόνη που αγωνίζεται για την κινητοποίηση του κλάδου, για να διεκδικήσουμε την προστασία και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Είναι προς το συμφέρον του κλάδου, λοιπόν, αντί για τους ευκαιριακούς εκλογικούς σχηματισμούς, που εμφανίζονται προεκλογικά για να ξεχαστούν την επόμενη των εκλογών, ή πρόσωπα που ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ, στις εκλογές, που γίνονται, να ψηφίσουν τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ):

Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Γιάννη Ζαγγανά, Πανάγου Ερμιόνη (Εμυ), Περλέγκα Αριστέα (Αριστούλα), Πινού Παναγιώτα και Πριτσαπίδουλα (Γιαννακόπουλο) Χρήστο - Ανδρέα.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Μαίρη Ευαγγελοπούλου.

Για το Προεδρείο η παράταξη στηρίζει τις υποψηφιότητες των: Μανώλη Μαθιουδάκη για πρόεδρο, Δημήτρη Χαλιβελάκη για α αντιπρόεδρο, Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη για β αντιπρόεδρο, Γιώργο Λεονταρίτη για γενικό γραμματέα και Νίκο Καραντηνό για ταμία.

Η ΔΑΣ στηρίζει, επίσης, τις υποψηφιότητες των Ελένης Τράιου και Αρη Καρέρ για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και Αναστάσιο Αυγερινό, Βάσο Γεωργίου για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.Για εκπροσώπους των συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τους Νίκο Γιαννακά και Παναγιώτη Φωτεινό.Υποψήφιος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο "Ρ" είναι ο συνάδελφος Κυριάκος Ζηλάκος.

Μοναδική φιλοδοξία και δέσμευση της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και των υποψηφίων της είναι να αγωνιστεί για να γίνει η ΕΣΗΕΑ πραγματικά συνδικαλιστική οργάνωση για όλο τον κλάδο. Να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων. Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατική λειτουργία της Ενωσης - απλή αναλογική στις εκλογές και τροποποίηση του αναχρονιστικού καταστατικού λειτουργίας της. Για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Ανησυχούν από την απήχηση της ΔΑΣ

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν ανησυχήσει από την απήχηση που βρίσκει στο δημοσιογραφικό κόσμο το ψηφοδέλτιο της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) και οι άλλες υποψηφιότητες που στηρίζει η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς ορισμένοι, για να σπείρουν σύγχυση στον κλάδο, καταφεύγουν ακόμα και σε ανέντιμες μεθόδους, που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, όπως στην περίπτωση της Εφημερίδας "Παρόν" του γνωστού Μάκη Κουρή. Συγκεκριμένα, "Το Παρόν" ψευδόμενο συνειδητά, στο τελευταίο φύλλο του, δημοσίευσε ότι, τάχα, "υπάρχει ευρύτερη συνεργασία" του καταξιωμένου συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ Νίκου Καραντηνού με ορισμένους - εκλεκτούς, προφανώς, του Μ. Κουρή - υποψήφιους που καμία σχέση δεν έχουν με τη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη.Συνεχίζοντας, μάλιστα, στο προβοκατόρικο δημοσίευμά της η εφημερίδα του Κουρή παρουσιάζει την ανύπαρκτη "συνεργασία" να πλαισιώνεται και από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ! Μα καλά, νομίζει ο Μ. Κουρής και όσοι τυχόν κρύβονται πίσω του με τέτοια ψευδή δημοσιεύματα μπορούν να σπείρουν σύγχυση στους ψηφοφόρους;

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που μας έκανε ο Νίκος Καραντηνός σχετικά: "Είναι γνωστό στους πάντες ότι η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη των κομμουνιστών, αριστερών και άλλων αγωνιστών δημοσιογράφων - στην οποία ανήκει και ο ίδιος - υποστηρίζει το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και τους άλλους υποψηφίους της παράταξης. Οι όποιες προσπάθειες ορισμένων να προκαλέσουν σύγχυση θα πέσουν στο κενό. Οι δημοσιογράφοι θα ψηφίσουν τους αγωνιστές υποψηφίους που υποστηρίζει η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη τόσο για το ΔΣ όσο και για τις άλλες θέσεις του Προεδρείου και στα άλλα όργανα της ΕΣΗΕΑ. Τα ύποπτα δημοσιεύματα δεν πρόκειται να παραπλανήσουν τους συναδέλφους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ