Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ
Θα συγκροτήσουμε αγωνιστικό μέτωπο

Συνεδριάζει σήμερα η ΑΔΕΔΥ

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ,προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στο νομοσχέδιο μισθολογίου που της παρέδωσε χτες η κυβέρνηση. Ηδη, με προηγούμενη απόφαση της Εκτελεστικής, έχει κηρυχτεί 48ωρη απεργία για μέσα στο Γενάρη, την τελική απόφαση για την οποία, όπως και για τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στο ολοκληρωμένο σχέδιο μισθολογίου της κυβέρνησης, θα πάρει το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης που έχει καθοριστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Γενάρη.

Το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, παρέδωσε χτες το μεσημέρι στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο Θ. Τσούμας,διευθυντής μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

"Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προωθεί ένα μισθολόγιο που κινείται σε διαφορετική φιλοσοφία από τη δική μας πρόταση", επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Θ. Τσούμα και, σημειώνοντας την αρκετή καθυστέρηση στο να δοθούν οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης, συμπλήρωσε: "Θα μελετήσουμε τις καινούριες ρυθμίσεις και τις βελτιωτικές προτάσεις που περιέχει για να τοποθετηθούμε αναλυτικά και γι' αυτό το σκοπό θα συνεδριάσει αύριο (σημ. σήμερα) η Εκτελεστική και τη Δευτέρα το Γενικό Συμβούλιο. Αν οι βελτιωτικές προτάσεις λιγοστεύουν τα προβλήματα του νέου μισθολογίου, είναι ένα θέμα που θα εξετάσουμε και θα τοποθετηθούμε αναλυτικά".

Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", δήλωσε:"Με το νέο σχέδιο μισθολογίου που έδωσε χτες η κυβέρνηση στην ΑΔΕΔΥ, επιχειρείται να θεσμοθετηθεί το πιο ακραίο μισθολογικό καθεστώς στους δημόσιους υπάλληλους. Ενα καθεστώς που ούτε η χούντα δεν είχε αποτολμήσει να εισηγηθεί. Με τη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, η οποία παραγωγικότητα θα μετριέται με τις "αντικειμενικές" εκθέσεις αξιολόγησης, θα οργιάσει η ρουσφετοκρατία και ο αυταρχισμός των διορισμένων από την κυβέρνηση αξιολογητών και θα επιχειρηθεί έτσι ο πειθαναγκασμός και η χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, κοντολογίς η πολιτική τους ομηρία. Η μισθολογική εξέλιξη από κλιμάκιο σε κλιμάκιο, η χορήγηση του διαβόητου κινήτρου απόδοσης θα είναι αποτέλεσμα ενός άκρατου υποκειμενισμού των αξιολογούντων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει άμεσα να συγκροτήσουν το αγωνιστικό τους μέτωπο και μέσα από έντονους και παρατεταμένους αγώνες να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ