Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Κύκλο σεμιναρίων ξενοδοχειακού μάνατζμεντ διοργανώνει το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Κτηματικής Τράπεζας. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στα γραφεία του Κέντρου, Βασ. Γεωργίου 41-43 Γλυφάδα, τηλ. 8943.032.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Τετραετές συμβόλαιο ύψους 3,4 δισ. δρχ. υπέγραψε η INTRASOFT με τη Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η νέα σύμβαση, στην οποία προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης για ένα επιπλέον χρόνο, αφορά την υποστήριξη και τη συντήρηση των δικτύων δεδομένων (LAN, WAN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο. Η Επιτροπή επέλεξε την INTRASOFT με διεθνή διαγωνισμό μεταξύ των εταιριών BULL, DIGITAL, SIEMENS, TELINDUW και TRIPLE - P.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Με τις εξαγωγές καταπιάνεται η νέα έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, που υπογράφουν οι Δ. Μαρούλης και Κλ. Ευστράτογλου, με τον τίτλο "Διαρθρωτικά και θεσμικά προβλήματα των ελληνικών εξαγωγών". Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η σημαντική ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση και ανάπτυξη της μικρής και "ανοιχτής" ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού. Βασικός στόχος της μελέτης, η οποία αναπτύσσεται σε 12 κεφάλαια, είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου για τη διενέργεια και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, η εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς και η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση και ανάπτυξή του.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ: Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη πτώση των τραπεζικών επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι και 3 μονάδες, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ), εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η νέα μείωση θα αποτελέσει το έναυσμα για την τόνωση των παραγωγικών διαδικασιών και θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να εξέλθει από τη μακροχρόνια κρίση που διέρχεται. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, πάντως, ότι το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τραπεζικών Εργασιών (ΕΦΤΕ) και της πρόσθετης επιβάρυνσης 1% επί των δανειακών συμβάσεων του Ν. 128/75. Ο ΕΣΠ καλεί επίσης την Τράπεζα της Ελλάδος να εξετάσει το νομότυπο των πολύ υψηλών επιτοκίων που ισχύουν για τις πιστωτικές κάρτες, καθώς επίσης και το δυσβάσταχτο ύψος των τραπεζικών προμηθειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ