Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
Η κατάσταση απαιτεί δυναμική απάντηση

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι προετοιμάζονται για κλείσιμο των καταστημάτων τους

Η επιθετική στάση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή για τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους και μάλιστα από κοινού με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να αλλάξει αυτή την αντιλαϊκή της πολιτική. Αυτό τονίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας, η οποία εξετάζοντας την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι και μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν, καλεί τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να κηρύξουν πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων μέσα στο Γενάρη τις μέρες που θα συζητιέται το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η μέρα πανελλαδικού κλεισίματος, τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, θα πρέπει να αποτελέσει μέρα έναρξης της κλιμάκωσης νέων αγώνων μέσα στο 1997 γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους ΕΒΕ.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα υπογραμμίστηκε ότι ούτε και μέσα στις γιορτές παρουσιάστηκε κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά στην εμπορική κίνηση στα μαγαζιά και στην πορεία του τζίρου. Ετσι, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται ακόμα και να πουλάνε κάτω του κόστους ξεκινώντας τις εκπτώσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες του Γενάρη.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΣΕΑ ΜΜΕ της Αθήνας, εξυπηρετώντας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι διατεθειμένη να λύσει κανένα πρόβλημα των ΜΜΕ και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αναθέρμανση της αγοράς που κατ' επέκταση θα είναι και προς όφελος της εθνικής οικονομίας, εάν δεν υπάρχει συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας από τους ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ