Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Βήμα προς βήμα" στην υποταγή

Οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη γραμμή πλεύσης στα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Η κυβέρνηση Σημίτη είναι αποφασισμένη, μέσω της "ευέλικτης" (διάβαζε δουλοπρεπή) τακτικής, να προχωρήσει στην αποδοχή των αμερικανικών προτάσεων για Κύπρο - Αιγαίο, οι οποίες οδηγούν στη ΝΑΤΟποίηση και διχοτόμηση τηςΚύπρου, αλλά και του Αιγαίου.

Προκειμένου, όμως, να περπατήσει αυτή την πολιτική, χρειάζεται αφ' ενός να πέσουν οι τόνοι και να μη δραματοποιείται η τουρκική απειλή και από την άλλη να περάσει στην "κοινή γνώμη" ότι η ανάθεση της επίλυσης των προβλημάτων στις ΗΠΑ είναι μία - αν όχι μοναδική - ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση, καλλιεργώντας το έδαφος. Οι προχτεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκολύνουν την κυβέρνηση, ίσως να έγιναν και γι' αυτό το λόγο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε δίστασε μάλιστα να εμφανίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αναφορά του Νίκολας Μπερνς "για την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου".

Η κυβέρνηση Σημίτη βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο, γεγονός που προοιωνίζεται "ανεπιθύμητες" εξελίξεις στα εθνικά συμφέροντα και κυριαρχικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ