Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Παρατείνεται η αγωνία

ΛΙΜΑ.-

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την ιαπωνική πρεσβεία στο Περού μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου τις πρώτες πρωινές ώρες χτες. Ηταν η δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα βδομάδα που πυροβολισμοί ακούστηκαν από την ιαπωνική πρεσβεία, όπως, όμως, και την πρώτη, έτσι και χτες καμία περαιτέρω κίνηση δεν έγινε που να διευκρινίζει τι έγινε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αντάρτες της αριστερής οργάνωσης "Τουπάκ Αμαρού", που κρατούν ομήρους 74 ξένους διπλωμάτες, κρέμασαν πανό σε ένα από τα παράθυρα της πρεσβείας, στο οποίο διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Περουβιανού Προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι ότι ζήτησαν χρηματικά λύτρα για να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους. Στο πανό υπογραμμίζεται ότι μοναδικό αίτημα των ανταρτών παραμένει η απελευθέρωση των 300 συντρόφων τους που είναι φυλακισμένοι.

Την ίδια στιγμή, ο Ισαάκ Βελάσκο, εκπρόσωπος της οργάνωσης στην Ισπανία, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία υπογράμμισε ότι οι αντάρτες θα κρατήσουν τους 74 ομήρους όσο χρονικό διάστημα καταστεί αναγκαίο για να ικανοποιηθεί το ένα και μοναδικό αίτημά τους. Ο Βελάσκο υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση οι όμηροι δε διατρέχουν κίνδυνο και ότι όσο και αν διαρκέσει η ομηρία τους δεν πρόκειται να τύχουν κακομεταχείρισης, καθώς οι αντάρτες του "Τουπάκ Αμαρού" σέβονται απολύτως τη Συνθήκη της Γενεύης σχετικά με τους αιχμαλώτους πολέμου, αλλά και την ανθρώπινη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ