Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Συνεχίζουν την απεργία

Συνεχίζουν την απεργία τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες, καθώς δεν τους ικανοποιούν οι απαντήσεις που δίνει επί των αιτημάτων τους η κυβέρνηση. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι εκτός από το να μη συλλέγουν τα απορρίμματα, την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσουν και νέες πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Χτες το πρωί, περίπου 300 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ - ΟΤΑ) συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων, στην Ιερά Οδό, και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί, το προεδρείο της Ομοσπονδίας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμα,από τον οποίο ζήτησαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι το αίτημά τους μπορεί να ικανοποιηθεί με τροπολογία που θα καταθέσει, όταν θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας. Πρόσθεσε, όμως, ότι για να φέρει την τροπολογία αυτή στη Βουλή χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων και τη δέσμευσή τους ότι δε θα την καταψηφίσουν.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων. Οι τελευταίοι, όπως είπαν αργότερα οι εργαζόμενοι, αντιμετώπισαν θετικά το αίτημά τους για τακτοποίηση. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΠ - ΟΤΑ, Ζ. Πέρρος,δήλωσε κατ' αρχήν ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Συμπλήρωσε, όμως, ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας συνεχίζουν την απεργία τους και από τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν και νέες πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτό μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών να τους ενημερώσει επίσημα για το περιεχόμενο της σχετικής τροπολογίας και για το χρόνο κατάθεσής της στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα της Ομοσπονδίας (αύξηση της αποζημίωσης που παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους, μείωση του ορίου συνταξιοδότησής τους, προσλήψεις και θεσμοθέτηση δυνατότητας μετάταξής τους), οι εργαζόμενοι περιμένουν απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ