Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγανάκτηση καρκινοπαθών

Συμβολική κατάληψη στο ΑΧΕΠΑ

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν χτες το πρωί για 4 ώρες μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για την ανυπαρξία των απαραίτητων χώρων για τις χημειοθεραπείες και την ανάρρωση των ασθενών. Οι καρκινοπαθείς καταγγέλλουν την αδιαφορία του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου στο χρόνιο αίτημά τους που αφορά τις πλέον σημαντικές διαδικασίες και συνθήκες νοσηλείας για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, υποστηρίζουν οι καρκινοπαθείς, ενώ διαθέτει την ανάλογη υποδομή σε γιατρούς και μηχανήματα για τις χημειοθεραπείες δε διαθέτει την κατάλληλη αίθουσα και το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για την πραγματοποίησή τους. Η θεραπεία γίνεται πρόχειρα σε μη αποστειρωμένη αίθουσα και δεν υπάρχει κανένας χώρος να ξεκουραστεί ο ασθενής μετά την επώδυνη διαδικασία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο αμέσως μετά τη χημειοθεραπεία. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους ασθενείς που έρχονται από άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας και είναι αναγκασμένοι να υποστούν άμεσα το ταξίδι της επιστροφής.

Το αίτημα των καρκινοπαθών έχει διατυπωθεί εδώ και 7 χρόνια, αλλά καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τους αρμοδίους. Με δική τους πρωτοβουλία εντόπισαν υπόγειο κενό χώρο στο νέο κτίριο του συγκροτήματος ΑΧΕΠΑ και πρότειναν μάλιστα να χρηματοδοτηθεί από το Σύλλογο μέρος της διαμόρφωσής του, με 7 εκατομμύρια. Μάταια όμως, γιατί όπως πρόσφατα πληροφορήθηκαν, ο χώρος θα δοθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

"Εχουμε φτάσει στο έσχατο όριο ανοχής, τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου, Περσεφόνη Μήττα.Στο αίτημά μας απαντούν με αδιαφορία και σήμερα έστειλαν την ασφάλεια του νοσοκομείου να μας πετάξει έξω. Να μας το πουν ευθέως πως δε θέλουν τους καρκινοπαθείς γιατί είναι κακό για την εθνική οικονομία ή ότι χαλάμε την εικόνα του νοσοκομείου, για να καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι το υπουργείο και το νοσοκομείο να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ