Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί φοβήθηκαν;

Γιατί φοβήθηκαν χτες οι γιατροί του νοσοκομείου "Ελευσίνας" την παρουσία της συντάκτριας του "Ρ" στη γενική τους συνέλευση και επιχείρησαν με έναν ιεροεξεταστικό τρόπο να μάθουν πώς η εφημερίδα μας πληροφορήθηκε τη γενική τους συνέλευση; Κρυφή την είχαν δηλαδή;

Αν φοβήθηκαν τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του νοσοκομείου, τότε με τη στάση τους γίνονται συνένοχοι στη συγκάλυψη των υγειονομικών προβλημάτων μιας βεβαρημένης υγειονομικά περιοχής, όπως η Ελευσίνα.

Αν έχουν κάποια προβλήματα με τη μέχρι τώρα μερική λειτουργία του νοσοκομείου, τότε γιατί να μην υπάρξει ένα βήμα έκφρασης αυτών των προβλημάτων;

Γι' αυτά - τα δικά τους προβλήματα - ενδιαφέρεται ο "Ρ" γιατί είναι πεποίθησή του πως όταν οι λειτουργοί του δημόσιου συστήματος υγείας αντιμετωπίζουν προβλήματα, τότε οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας θα αντιμετωπίσουν πολλαπλάσια.

Αν όμως οι γιατροί του νοσοκομείου Ελευσίνας - πράγμα που δεν πιστεύει ο "Ρ" αλλά είναι υποχρεωμένος να το κάνει δίκην δικηγόρου του διαβόλου - ήθελαν να αποκρύψουν κάτι άλλο, τότε ας αποποιηθούν το ρόλο του δημόσιου λειτουργού ή ας αγωνιστούν να τον εξυψώσουν και ο "Ρ" θα είναι στο πλευρό τους.

Τέλος, ας έχουν, κατά νου και τούτο: Οτι το θεμέλιο λίθο αυτού του νοσοκομείου τον κατέθεσε ένας κομμουνιστής μεταλλωρύχος, που συνταξιοδοτήθηκε το 1976: Ηταν ο Μ. Σημαντηράκης - πέθανε το 1980 - και απ' τις 11.000 δραχμές της σύνταξής του το 1976, κατέθεσε τις 2.000 δραχμές, στην έκκληση της τότε δημοτικής αρχής να βοηθήσει στην ανέγερση νοσοκομείου στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ