Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πικρή αλήθεια

Οποιος μπορεί να δημοσιοποιεί τις απόψεις του ας τις "πνίξει", για να μην εκθέτει την κυβέρνηση στο εξωτερικό! Αυτό είναι το πνεύμα της απάντησης του υπουργού Πολιτισμού σε χτεσινή απογευματινή εφημερίδα, που επισήμανε τα προβλήματα των έργων στην Ακρόπολη. Προβλήματα δημοσιοποιημένα από μεγάλο μέρος του Τύπου και το "Ρ".

* * *

Ο υπουργός επιδίδεται "ολόψυχα" στις φιέστες της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", αλλά δεν ανέχεται να του καταστρέφει το ιλουστρασιόν προφίλ. Ετσι, επιχειρεί ...μετατόπιση των ευθυνών, αποφεύγοντας να απαντήσει για την πορεία των έργων, τη χρηματοδότηση και το εργατοτεχνικό προσωπικό. Ισχυρίζεται ότι κάθε δημοσίευμα για την καθυστέρηση των έργων στην Ακρόπολη ενισχύει τα επιχειρήματα των Αγγλων για μη επιστροφή των Μαρμάρων. Δηλαδή, φταίνε οι δημοσιογράφοι, που γράφουν τα κακώς κείμενα και όχι η κυβέρνηση, που τα συντηρεί.

* * *

Πότε νοιάστηκαν οι κυβερνήσεις για την Ακρόπολη και άλλα μνημεία; Εάν είχαν νοιαστεί, δε θα προκαλούσαν δημοσιογραφικά σχόλια και δε θα ενίσχυαν την, εκ του πονηρού, βρετανική "επιχειρηματολογία". Αλήθεια, τι λένε Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί κ.ά., που ο "Επικούρειος Απόλλωνας" είναι χρόνια σε αντίσκηνο, που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τον Κεραμεικό, που η Δήλος έχει εγκαταλειφθεί; Επιχειρεί, λοιπόν, μία ακόμα παραπλάνηση ο υπουργός, γιατί γνωρίζει ότι τα βρετανικά επιχειρήματα αποτελούν απλώς κακόβουλο άλλοθι. Αλλά ο υπουργός, αντί να τα καταγγέλλει, τα ...χρησιμοποιεί κι αυτός ως άλλοθι. Η κυβέρνηση, αν είναι υποχρεωμένη μία φορά να φροντίσει τα μνημεία της χώρας, για την Ακρόπολη είναι πολλαπλά. Ονειδος, λοιπόν, δεν είναι να επισημαίνεται η αδιαφορία. Ονειδος είναι που υπάρχει.

Δ. ΜΥΡΙΛΛΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ