Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Και οι πρεμιέρες συνεχίζονται

Αρχίζουν στις 14/1, στο "Αμόρε",οι παραστάσεις του "Θεάτρου του Νότου",με τον "Καζανόβα" της Μαρίνας Τσβετάγεβα,σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά,σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού,σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή,μουσική Νίκου Πλάτανου.Παίζουν: Θέμις Πάνου, Αννα Μάσχα, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δέσποινα Κούρτη, Ακης Βλουτής, Νέστορας Κοψιδάς.Στο έργο καταγράφονται οι μεγάλοι έρωτες του Καζανόβα, οι συναρπαστικές περιπέτειες που σημάδεψαν την πολυτάραχη ζωή του, η φλογερή του προσωπικότητα, το τρελό ταξίδι του προς τη γνώση, αλλά και τη φθορά, όπως τα αφηγείται πιστά η ευαίσθητη και αινιγματική πένα της σύγχρονης Ρωσίδας ποιήτριας και δραματουργού. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Μαρτίου.

  • Την κλασική κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλι "Μανδραγόρας" θα παρουσιάσει η "Πράξη",στη Β Σκηνή του "Θεάτρου Κεφαλληνίας",στα μέσα Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Αριστοτέλης Αποσκίτης, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Γραμματικός, Δημήτρης Μαργαρίτης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χριστίνα Παπαμίχου, Μαρίκα Τζιραλίδου.Στην Α Σκηνή,συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Παλιοί καιροί" του Χάρολντ Πίντερ,σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη,με τους: Μπέττυ Αρβανίτη, Σοφοκλή Πέππα, Σμαράγδα Σμυρναίου.
  • Τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου,θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις το θέατρο "Αττις".Οι παραστάσεις άρχισαν χτες. Η σκηνοθεσία είναι του Θόδωρου Τερζόπουλου,η μετάφραση του Πάνου Μουλλά,τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Τάσος Δήμας, Σοφία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος και Σοφία Χιλ.Στο μεταξύ συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες του "Ηρακλή" του Χάινερ Μίλερ,που ανεβαίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε "Δεσποινίς Μαργαρίτα",με την Θέμιδα Μπαζάκα,που παρουσιάστηκε στην έδρα του από το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου,θα βρίσκεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στο "Μύλο" της Θεσσαλονίκης και από τις 27/1 - 23/2 στο θέατρο "Φούρνος" στην Αθήνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ