Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στροφή στον πολιτισμό για ενίσχυση του τουρισμού

Την έναρξη του προγράμματος "Τουρισμός - Πολιτισμός", που θα στηρίζεται στην προώθηση δέκα ενεργειών - δράσεων και αποσκοπεί στην αξιοποίηση του πολιτιστικού στοιχείου της χώρας μας σαν πόλο έλξης τουρισμού, ανακοίνωσε χτες για το 1997 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την αυτόνομη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων και τη στήριξη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς τους οποίους ο ΣΕΤΕ θα υποβάλει σύντομα τις προτάσεις του.

Οι δέκα ενέργειες του προγράμματος δράσης περιλαμβάνουν:

  • δημιουργία βιβλιοθηκών και ταινιοθηκών μέσα στις εγκαταστάσεις των τουριστικών επιχειρήσεων.
  • οργάνωση εκδηλώσεων προβολής της ελληνικής κουζίνας.
  • συνέδρια - ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια.
  • εκθέσεις και εκδόσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εκδόσεις ενός βιβλίου πολιτιστικού περιεχομένου για τη σύγχρονη Ελλάδα και ενός καταλόγου συμμετεχόντων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα πολιτισμού.
  • η οργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και γλυπτικής, που θα συνοδευτεί από τη δημιουργία μιας ετήσιας έκδοσης, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στην Ελλάδα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Οπως ανακοινώθηκε τέλος, ο ΣΕΤΕ θα υποστηρίξει το πρόγραμμα, αναπτύσσοντας τις σχέσεις των τουριστικών επιχειρήσεων με διάφορες οργανώσεις και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ