Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ζητούν αλλαγή της φορολογίας των κινητών αξιών

Τη μεταρρύθμιση του συστήματος φορολόγησης των κινητών αξιών (μετοχές, ομόλογα κλπ.) - και μάλιστα για το εγγύς μέλλον - θέτουν επί τάπητος οι τραπεζίτες, ενώ στη Βουλή συζητείται ήδη φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί και αλλαγές στη φορολογία των τραπεζικών συναλλαγών. Το θέμα τέθηκε χτες από τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Θ. Καρατζά,ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων της ΕΕΤ, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του συστήματος φορολόγησης κινητών αξιών σαν "στόχο προτεραιότητας"...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν σήμερα οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρίες είναι από τα πλέον προκλητικά, δεδομένου ότι απολαμβάνουν το αφορολόγητο των χρηματιστηριακών μετοχών, ενώ μόλις πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε τον τρόπο φορολόγησης των αποδόσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά τρόπο ευνοϊκό για τις εταιρίες διαχείρισης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έθεσε μια σειρά προϋποθέσεις οικονομικών και οργανωτικών αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου - όπως ανέφερε - να καταστεί η Ελλάδα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής. Πρόκειται για τον στρατηγικό στόχο που προωθεί η αστική τάξη της χώρας, στα πλαίσια του διαμεσολαβητικού ρόλου που επιδιώκει να κατακτήσει σαν παράγοντας σύνδεσης των χωρών αυτών με τις μεγάλες κεφαλαιοκρατικές χώρες της Ευρώπης και φυσικά τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ