Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακριβαίνουν και τα τσιγάρα

Αυξάνονται από την ερχόμενη Δευτέρα, τουλάχιστον κατά 9% οι τιμές των τσιγάρων και γενικά των καπνικών προϊόντων που θα διατεθούν στην αγορά από τις 20 Γενάρη 1997, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε και κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς.

Στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι "από 20 - 1 - 1997 η τιμή λιανικής πώλησης των βιομηχανοποιημένων καπνών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την τιμή που είχαν τα ίδια προϊόντα στις 31-12-1996 στο εσωτερικό της χώρας, προσαυξημένη κατά ποσοστό 9%".Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της τιμής λιανικής πώλησης των τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, θα είναι τουλάχιστον 9%.Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το τελευταίο ψηφίο του ποσού που προκύπτει από την εφαρμογή της προσαύξησης αυτής, στρογγυλοποιείται στην επόμενη δεκάδα αν είναι πάνω από πέντε και στην προηγούμενη αν είναι μικρότερο από πέντε.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι από τις 20 του μήνα οι τιμές των τσιγάρων θα αυξηθούν από 40 μέχρι 50 περίπου δραχμές το πακέτο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές. Ετσι, ένα πακέτο τσιγάρων που στοιχίζει σήμερα 550 δραχμές θα φτάσει... αισίως τις 600 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ