Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Οδηγίες καταστολής

Στα Σώματα Ασφαλείας και στους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το εντεινόμενο απεργιακό κύμα. Χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, κάλεσε στο γραφείο του τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές, τους γενικούς επιθεωρητές και παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας κατέστησε σαφές σε όλους ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί στο εξής καταλήψεις εθνικών οδών και δημοσίων υπηρεσιών. Με τις οδηγίες που έδωσε ο υπουργός στους υφισταμένους του καλούνται τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα τα ΜΑΤ, να συγκρουστούν με τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η επιχειρησιακή ικανότητα των ΜΑΤ έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με την επάνδρωση όλων των διμοιριών, ενώ απομένει στις υπηρεσίες Ασφαλείας, με τη συλλογή των "κατάλληλων" πληροφοριών, να στρώσουν το έδαφος για την προώθηση των αστυνομικών επιχειρήσεων. Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές στους επιτελείς του ότι η Αστυνομία θα κληθεί να ενισχύσει και το Λιμενικό Σώμα το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των ναυτεργατών.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα των καταλήψεων ορισμένοι αξιωματικοί πρότειναν να δραστηριοποιηθεί η Αστυνομία πριν από τους αγρότες και να καταλάβει καίριες θέσεις, ώστε να αποτραπούν καταλήψεις χώρων ζωτικής σημασίας. Επίσης υπήρξε η άποψη να εκδοθούν απαγορευτικές εγκύκλιοι για την δημιουργία συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένους χώρους ή σε συγκεκριμένα σημεία του εθνικού δρόμου.

Η αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων θα συζητηθεί πάντως και την Παρασκευή σε κυβερνητικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου οι συναρμόδιοι υπουργοί Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η κινητοποίηση των αγροτών είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται ως "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" και δεν αποκλείεται για την υπονόμευσή της να επιστρατευτούν ακόμα και ακραίες προβοκατόρικες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ