Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
Οι αγώνες θα παρασύρουν κάθε αντιλαϊκή πολιτική

"Το ΚΚΕ, όπως πάντα, έτσι και σήμερα, στέκεται αταλάντευτα και με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό των εργαζομένων. Ενα είναι βέβαιο. Οτι οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα παρασύρουν πραγματικά κάθε αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,μιλώντας χτες στη Βουλή για το νομοσχέδιο κατάργησης των φοροαπαλλαγών. Και πρόσθεσε:

"Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που προωθείται και με το συζητούμενο νομοσχέδιο, την τυφλή της προσήλωση στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, το έδωσε προχτές ο υπουργός Οικονομικών κύριος Παπαντωνίου, δηλώνοντας ότι είναι αντίθετος με τη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών, λέγοντας μάλιστα ότι τα επιχειρηματικά κέρδη θα πρέπει να αμείβονται. Ετσι λοιπόν! Να αμείβεται το κέρδος με φοροαπαλλαγές και να τιμωρείται ο εργατοϋπάλληλος, από τον μόχθο του οποίου δημιουργούνται τα κέρδη.Αδιαφορείτε για το πώς επιτεύχθηκε το κέρδος. Αδιαφορείτε, αν αυτό συχνά πατάει πάνω στα κουφάρια των σκοτωμένων ή των πνιγμένων. Αν προέρχεται από τη λεηλασία του ιδρώτα του εργατοϋπαλλήλου, του μικρομεσαίου και του επαγγελματοβιοτέχνη. Αυτό που σας ενδιαφέρει, κύριοι της κυβέρνησης, είναι να πείσετε τους ξένους και εγχώριους αφέντες σας ότι εσείς είστε πιο στυγνοί υπερασπιστές των συμφερόντων τους. Επιμελέστεροι εκτελεστές των εντολών τους από τη Νέα Δημοκρατία. Πιο εφευρετικοί στους τρόπους αφαίμαξης των εργαζόμενων και πιο συνεπείς "εφ ω ετάχθητε", αλλά και πιο καπάτσοι να εξαπατάτε το λαό, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο. Είστε κατά συνέπεια πιο αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και άξιοι του μισθού σας και των ευσήμων τους. Αυτή η αγωνία σας τρώει και τίποτα παραπάνω. Αυτός είναι ο λόγος που θέτετε σε δράση τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχετε στη διάθεσή σας. Τα ΜΑΤ, το Λιμενικό, τους βατραχανθρώπους. Φτάσατε στο σημείο να χρησιμοποιείτε ακόμη και τις Ενοπλες Δυνάμεις ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Δεν είναι μόνο η χρησιμοποίηση των C-130 και των αρματαγωγών για την απεργία των ναυτεργατών. Μια απεργία πρωτοφανή σε συμμετοχή εκατό τοις εκατό, σε διάρκεια και μαχητικότητα. Τι άλλο σημαίνει, κύριοι, η διαταγή του αντιστράτηγου διοικητή της στρατιωτικής διοίκησης λιμένος Πειραιώς προς τους στρατιώτες, να οπλίσουν και να προτάξουν τα όπλα στους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους απεργούς;".

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Κατά την απεργία των ναυτεργατών, όπως και άλλων κλάδων εργαζόμενων, αλλά και των αγροτών, βάσει της τακτικής του διαίρει και βασίλευε, κάνετε ό,τι μπορείτε συνεπικουρούμενοι από τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οργανώνοντας ομάδες αγανακτισμένων δήθεν πολιτών, όπως γινόταν τα παλιά χρόνια με τη διαβόητη "καρφίτσα", για να διασπάσετε τους εργαζόμενους, να προωθήσετε τον κοινωνικό διχασμό. Δε διστάζετε ακόμη να επιστρατεύσετε την ανεξάρτητη δήθεν δικαιοσύνη για να τους τρομοκρατήσετε".Αναφερόμενος, εξάλλου, στην αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών τόνισε ότι οι ναυτεργάτες βγαίνουν με ψηλά το κεφάλι από αυτό τον περήφανο αγώνα, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε ορισμένες υποχωρήσεις και ασφαλώς θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

"Κοκορομαχία" Εβερτ - Παπαντωνίου

Τη γνωστή συνθηματολογία του επανέλαβε ο αρχηγός της ΝΔ Μ. Εβερτ, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και την κυβέρνηση στο σύνολό της σαν ψεύτες. Απαντώντας στο ίδιο στιλ και με ανάλογου επιπέδου επιχειρήματα ο Γ. Παπαντωνίου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υποσχέθηκε τίποτα προεκλογικά, σε αντίθεση με τον Μ. Εβερτ που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Ακόμα προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα πέσει στο 4% και το καλοκαίρι τα ομόλογα θα διατίθενται με μονοψήφιο επιτόκιο.

Επιχορήγηση επιχειρήσεων που πλήγηκαν από πλημμύρες

Σε τροπολογία που κατέθεσε χτες ο Γ. Παπαντωνίου προβλέπεται η δυνατότητα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας έκδοσης απόφασης για επιχορήγηση επιχειρήσεων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων, εμπορικών καταστημάτων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων που πλήττονται από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές εκτός από σεισμούς.Οι ίδιες διατάξεις, θα ισχύουν και για την παροχή επιχορήγησης στις αντίστοιχες επιχειρήσεις των νομών Κιλκίς και Φλώρινας για την κάλυψη μέρους της απώλειας των εσόδων τους από την επιβολή του οικονομικού εμπάργκο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλλαϊκή στήριξη στους ναυτεργάτες (2012-04-07 00:00:00.0)
Στο πλευρό των απεργών της «FINTEXPORT» (2003-06-27 00:00:00.0)
Σταματήστε το ψέμα και την καπηλεία! (2002-06-21 00:00:00.0)
Κύριε Πρόεδρε! (1996-12-22 00:00:00.0)
Προεκλογικά πράσινα και μπλε πετραχήλια (1996-08-31 00:00:00.0)
Πολιτική που συμφέρει (1996-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ