Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Χειρότερες από στρατόπεδο

Τις συνθήκες στρατωνισμού στις Σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας καταγγέλλει με επιστολή, που έστειλε στην Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μια ομάδα συζύγων αστυνομικών, οι οποίοι εκπαιδεύονται αυτήν την περίοδο στη συγκεκριμένη σχολή.

Τα προβλήματα στις σχολές της Αστυνομίας δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Το γεγονός ότι χρονίζουν και δε βρίσκουν τη λύση τους, εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και στην πολιτική του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο περιβάλλει την εκπαίδευση των αστυνομικών με αντιδημοκρατικούς κανονισμούς. Οι στερήσεις, ο εξευτελισμός της προσωπικότητας και πολλά άλλα "μέσα", με τα οποία επιχειρούν να γαλουχήσουν τους αξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας, δεν έχουν καμιά σχέση με τις σύγχρονες αντιλήψεις και με τις προσδοκίες των ίδιων των αστυνομικών, που οραματίζονται μια άλλη Αστυνομία. Παρ' όλα αυτά, διατηρούνται στο ακέραιο και εφαρμόζονται πιστά από τους εκπαιδευτές των δοκίμων, τόσο στις σχολές των αστυφυλάκων, όσο και σ' αυτές των αξιωματικών. Ανάλογα παράπονα δεν έχουν διατυπωθεί μόνο από τις συζύγους των αξιωματικών, αλλά και από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους.

Οι αγανακτισμένες σύζυγοι των αξιωματικών καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι στη σχολή δοκίμων διαμένουν και σιτίζονται 270 αξιωματικοί, ενώ οι εγκαταστάσεις της δεν είναι ούτε για 50 άτομα. Η σχολή διαθέτει μόνο 10 ντουζιέρες για 270 ανθρώπους, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μπάνιο σε διάστημα μιας μόνο ελεύθερης ώρας (σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής) και με κρύο νερό γιατί το ζεστό δε φτάνει για όλους. Οι ελάχιστοι νιπτήρες δεν επαρκούν, το υδραυλικό σύστημα είναι προβληματικό και το κτίριο γενικά δεν πληρεί τους όρους υγιεινής. Δευτεροετείς υπαστυνόμοι, παντρεμένοι με παιδιά και με υπηρεσία από οκτώ μέχρι δεκαπέντε χρόνια είναι υποχρεωμένοι να κοιμούνται μέσα στη σχολή, με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Πριν δύο μήνες τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας δόκιμος, που έπεσε από το διώροφο κρεβάτι, όπου τον υποχρέωσαν να κατακλίνεται, ώστε να εξοικονομήσουν χώρο για να κοιμίζουν 270 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ