Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Τα "μηχανάκια" και τα "νούμερα" της AGB, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν γίνει μέρος της ζωής, όχι μόνο των ιδιοκτητών των καναλιών, των διαφημιστών και των διαφημιζομένων, αλλά και των τηλεθεατών, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο. Το ΚΚΕ, με επερωτήσεις στη Βουλή από το 1994, θέτει το ζήτημα των τηλεμετρήσεων, προτείνοντας τη δημιουργία δημόσιου φορέα μέτρησης τηλεθέασης, υπό την εποπτεία διακομματικής επιτροπής ή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ και μέλος του ΕΣΡ (σελίδα 9)

ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ συντρόφισσα "έφυγε" από κοντά μας. Μια συντρόφισσα, που στάθηκε 60 από τα 81 χρόνια της στις πρώτες γραμμές του επαναστατικού κινήματος. Μια συντρόφισσα, μπροστάρισσα στους αγώνες για την ειρήνη, για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τον πολιτισμό. Μια κομμουνίστρια. Η Ρούλα Κουκούλου. Ο "Ρ" κάνει ένα μικρό αφιέρωμα με "στιγμές" από τη ζωή και τη δράση της (σελίδες 10 - 11)

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,όπως και τα άλλα στρώματα των εργαζομένων, οι αγρότες, οι ναυτεργάτες, με τους αγώνες τους φέρανε στην επιφάνεια το πρόβλημα της εκμετάλλευσης που υφίστανται και της εσχάτης παραμέλησης στην οποία τους έχουν οδηγήσει όλες οι ταξικές, υπέρ του κεφαλαίου, κυβερνήσεις. Απέναντι στο πρόβλημα της παιδείας το ΥΠΕΠΘ τι κάνει; Ο ένας υπουργός ανατρέπει τη δουλιά του άλλου, αφήνοντας έξω την ουσία του προβλήματος, με μόνο στόχο και σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό, διατηρώντας την αντιεκπαιδευτική και αντικοινωνική κατεύθυνση της πολιτικής στην παιδεία (σελίδες 12 - 13)

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αιτήματα που, αν ικανοποιηθούν, δίνουν "ανάσα" σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες για να επιβιώσουν και ανοίγουν προοπτική για αντιμετώπιση του αγροτικού προβλήματος της χώρας, η κυβέρνηση καθίσταται υπεύθυνη για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσουν το μονόδρομο του συντονισμένου ενωμένου αγώνα ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα κόμματα - θιασώτες του Μάαστριχτ (σελίδες 14 - 15)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ. Ενεργειακή πολιτική... συμφερόντων Κοπελούζου. Εγκλημα τεραστίων διαστάσεων σε βάρος της χώρας, που συνδέεται με τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία Κοπελούζου, διαφόρων εταίρων σε καίριες θέσεις και της ρωσικής εταιρίας "Γκας-Προμ" βρίσκεται σε εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα της χώρας. Η απαρχή του σκανδάλου βρίσκεται στο ελληνορωσικό πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε ο Κ. Σημίτης ως υπουργός Βιομηχανίας το 1993 και είναι γνωστό ως Πρωτόκολλο Σημίτη - DAVITOF (σελίδες 16 - 33)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ΕΒΕ. Αιχμή του δόρατος είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των επαγγελματοβιοτεχνών. Ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι διατρανώνουν την απόφασή τους να διεκδικήσουν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους με δυναμικούς αγώνες που θα φτάσουν μέχρι το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους στις 17 Φλεβάρη (σελίδα 34)

ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ της νομιμοποίησης ζουν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα. Η Οδύσσεια της "κάρτας προσωρινής άδειας παραμονής" συνεχίζεται, διαιωνίζοντας τα προβλήματα των μεταναστών, μέσα σ' ένα κλίμα οργασμού της "μαύρης εργασίας", καταπάτησης στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και χρησιμοποίησης των αλλοδαπών για τη φθορά των εργασιακών σχέσεων (σελίδες 36 - 37)

ΕΝΑΣ πολύτιμος θησαυρός έργων τέχνης μεγάλων Ελλήνων δημιουργών βρίσκεται βυθισμένος στο σκοτάδι. Τριακόσιες δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών μας, έργα που προσφέρθηκαν για τη λειτουργία της "Πινακοθήκης Νεοελληνικής Τέχνης Ιωαννίνων", παραμένουν εδώ και τριάντα χρόνια στις αποθήκες, ενώ πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί. Μία μοναδική πινακοθήκη νεοελληνικής τέχνης - εκτός πρωτεύουσας - καταστρέφεται, κλεισμένη στα υπόγεια (σελίδα 19)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ