Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Θα συντριβεί στην ενωμένη λαϊκή αντίσταση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μπούμερανγκ θα εξελιχθούν για την κυβέρνηση τα όσα προκλητικά διακηρύσσει περί ύπαρξης σχεδίου καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων, με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών, αλλά και συνολικά την καταστολή της λαϊκής αντίστασης.

Με αφορμή την τρομοκρατική απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γυρίζει τον τόπο στις δεκαετίες του '50 και του '60 και τονίζει ότι η τρομοκρατική κυβερνητική πρακτική δε θα περάσει, θα συντριβεί στην ενωμένη λαϊκή αντίσταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να καταστείλει την αγροτική κινητοποίηση, επιχειρώντας μια τεράστια επιχείρηση αστυνομοκρατίας, επιβεβαιώνει με έντονο τρόπο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γυρίζει τον τόπο στις δεκαετίες του '50 και του '60. Η πράξη της μόνο με αυτά τα μαύρα χρόνια μπορεί να συγκριθεί και αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα όχι μόνο των αγροτών, αλλά συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απροσχημάτιστη ωμή τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση των ΜΑΤ.

Αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις και προσπάθεια ψυχολογικής προετοιμασίας της κοινής γνώμης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή της, οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι σκοπός της είναι η διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς. Η ίδια έχει στήσει με την πολιτική της χιλιάδες μπλόκα στην εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους αγρότες, στη νεολαία, στους ΕΒΕ, σε όλο το λαό. Τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων τους υποχρεώνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σήμερα οι λαϊκές τάξεις δεν υπερασπίζονται απλώς το εισόδημά τους. Υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να επιβιώσουν, να προστατέψουν την παραγωγική βάση της χώρας που ξεθεμελιώνεται από την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές.

Η τρομοκρατική πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δε θα περάσει. Θα συντριβεί και αυτή - όπως τόσες ανάλογες στο παρελθόν - στην ενωμένη λαϊκή αντίσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ