Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αγώνας δρόμου για το συνέδριο

Με συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου πρωθυπουργίας Σημίτη, ο Μ. Εβερτ συνεχίζει την τακτική της "εξωστρέφειας", που εκτιμάει ότι δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εκ νέου επικράτησή του στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, βάσει ενός σχεδιασμού που εκπόνησε εδώ και καιρό, θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ως ο πολιτικός που ασκεί αντιπολίτευση σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, που τους κατηγορεί ότι ασχολούνται μόνο με τα προβλήματα του κόμματος και όχι με την πολιτική της κυβέρνησης.

Στελέχη του μηχανισμού της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι οι θέσεις των εσωκομματικών αντιπάλων εξ αντικειμένου στηρίζουν τον Κ. Σημίτη και υπενθύμιζαν τις σχετικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός στράφηκε κατά των απεργών ναυτεργατών, καλώντας μάλιστα τον Κ. Σημίτη να ποινικοποιήσει τους αγώνες. Αποστασιοποιημένος από τις κινητοποιήσεις εμφανίστηκε και ο Γ. Σουφλιάς, χωρίς όμως να εκφράσει τόσο ακραίες θέσεις, όπως αυτές του Κ. Μητσοτάκη.

Καθώς άρχισε ήδη η προσυνεδριακή περίοδος και η κάθε πλευρά προσπαθεί να προσεταιριστεί τους εκλέκτορες, ο Μ. Εβερτ φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει αυτήν την τακτική, αφού εκτιμάει ότι έτσι δημιουργεί την εικόνα ενός ηγέτη που είναι κοντά στα λαϊκά προβλήματα σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" "παίρνουν απόσταση από τα λαϊκά προβλήματα".

Η εγκατάσταση του Γ. Ράλλη στη Ρηγίλλης έχει προς το παρόν παγώσει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και κάθε πλευρά διαρρέει ότι έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο συνέδριο, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει κλίμα υπεροχής.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ