Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι συνταξιούχοι του δημοσίου καταγγέλλουν

...και απαιτούν να αποσυρθεί το νέο μισθολόγιο

Την άμεση απόσυρση "του απαράδεκτου, αντι-υπαλληλικού και αντισυνταξιουχικού" νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ζητά ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του. Ζητά επίσης τον καταρτισμό πραγματικά νέου μισθολογίου με βάση τις προτάσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων ΔΥ, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μισθολόγιο "αποτελεί πρωταρχική δημόσια παραγωγική διαδικασία".

Ο σύλλογος τονίζει ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, θεσμοθετείται η διάλυση "και αυτού ακόμα του σημερινού μισθολογίου εξαθλίωσης των ΔΥ και ο αφανισμός των δοκιμαζόμενων συνταξιούχων, δεδομένου ότι τα επιδόματα δεν υπολογίζονται στον κανονισμό της σύνταξης".

Με την ίδια ανακοίνωση ο σύλλογος εκφράζει την οργή του για το φοροληστρικό νομοσχέδιο,το οποίο - όπως επισημαίνει - η κυβέρνηση επιμένει να ψηφίσει στη Βουλή, παρά την κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί.

Τέλος, ο σύλλογος δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί τους συνταξιούχους του δημοσίου να συσπειρωθούν στις τάξεις του και μαζί με τους εργαζόμενους συναδέλφους τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Υπενθυμίζει ότι οι εγγραφές νέων μελών γίνονται στα γραφεία του, Πατησίων και Τροίας 43, όλες τις εργάσιμες μέρες από 10.30 έως 12.30 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ