Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αθεράπευτα... "εκσυγχρονιστές"!

Ο... "εκσυγχρονισμός" της κυβέρνησης Σημίτη να εφευρίσκει τρόπους για να αποποιείται το κράτος το ρόλο του και να γεμίζει τα ταμεία από τις "τσέπες" των εργαζόμενων, δεν έχει όρια. Μάθαμε λοιπόν - και μείναμε άναυδοι - ότι μία από τις σκέψεις των κυβερνώντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που δημιουργούνται από θεομηνίες, είναι η... δημιουργία Ειδικού Ταμείου!

Το ενδεχόμενο αυτό, συζητιέται σε επιτροπή που έχει συσταθεί σε οικονομικό υπουργείο με στόχο να συντάξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω φυσικών καταστροφών (πλημμύρες κλπ.).

Δε φτάνει δηλαδή, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις - συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής - δημιούργησαν μία χώρα - "έκτρωμα" με την εφαρμοζόμενη πολιτική άναρχης δόμησης και ασυδοσίας στην τήρηση στοιχειωδών κανόνων πολεοδομίας, θα μας βάλουν να πληρώσουμε κιόλας. Διότι ένα τέτοιο Ταμείο, αν τελικά υλοποιηθούν οι παραπάνω σκέψεις, δε συντηρείται από μόνο του, ούτε με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό που υποτίθεται ότι δε φτάνουν για άλλες στοιχειώδεις ανάγκες. Με χαράτσι που θα επιβληθεί στους φορολογούμενους θα συντηρείται...

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αν αυτή η κυβέρνηση αξιοποιούσε την εφευρετικότητά της σε θετικές για το λαό και τον τόπο κατευθύνσεις, θα έκανε "θαύματα". Θαύματα, βέβαια, υπάρχουν και είναι καθημερινά. Αφορούν όμως αποκλειστικά τον παραπέρα πλουτισμό της ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ