Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικό "παρών" για την υπεράσπιση της ειρήνης

Πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη

Μαχητικό "παρών" έδωσαν χτες νέοι και νέες του μαχόμενου φιλειρηνικού κινήματος "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκρότηση ΝΑΤΟικής δύναμης ταχείας επέμβασης από Ελληνες στρατιώτες. Επίσης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους να επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι με επιπλέον 4 τρισ. δραχμές δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία επιβάλλονται από το ΝΑΤΟ.

"Δώστε λεφτά για τους εργάτες και όχι όπλα για τους ΝΑΤΟικούς τρομοκράτες". Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της πορείας που αναγραφόταν στο πανό της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, στην κεφαλή της πορείας.

"Οχι στις δαπάνες τις ΝΑΤΟικες, σχολειά και κατοικίες εργατικές", "αυτοί οι εξοπλισμοί δεν είναι αμυντικοί, του ΝΑΤΟ είναι διαταγή", "όχι στους Ράμπο τους ΝΑΤΟικούς, Ειρήνη και φιλία στους λαούς", ήταν μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναζαν καθώς πορεύονταν προς τη Βουλή. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, συνεχίζοντας με την ίδια ένταση να φωνάζουν συνθήματα. Αντιπροσωπεία της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, όπου τους καλεί μαζί με την κυβέρνηση να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό τους ιμπεριαλιστές, να προχωρήσει στο κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων και στην απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων από τη χώρα μας, να αποσύρουν τους Ελληνες στρατιώτες από το στρατό κατοχής του ΝΑΤΟ στη Βοσνία, να προχωρήσουν στην κατάρτιση σχεδίου αμυντικής θωράκισης της χώρας μας με βάση τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες.

Επίσης, καλούν να εργαστούν όλοι για την Ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών ενάντια στην πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και όλοι μαζί να αντισταθούν σε επιλογές που υποθηκεύουν την εθνική ανεξαρτησία και απειλούν την Ειρήνη στην περιοχή μας, τη ζωή και το μέλλον της Νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ