Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Φιλο - ΚΚΕ" ομολογίες!

Δεν υπάρχει ίσως υπουργός ή εμπλεκόμενος κυβερνητικός παράγοντας στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων που να μην έχει ανακηρύξει το ΚΚΕ ως υποκινητή, οργανωτή, καθοδηγητή του αγροτικού ξεσπάσματος. Ανάλογη ήταν η τακτική που τηρήθηκε από την κυβέρνηση και στην περίπτωση των απεργιών των ναυτεργατών. Βέβαια, τα περί υποκίνησης - διανθισμένα άλλοτε με το "σινιέ" τραμπουκισμό του "φραγγελίου" και άλλοτε με τη "ζωολογικού" τύπου αντιλαϊκή χυδαιολογία των κυβερνώντων - συναγωνίζονται σε φαιδρότητα τα παραληρήματα κάποιων άλλων κατεχόντων υπουργικούς θώκους, σε άλλες εποχές... Περισσότερο, δε, καταγέλαστοι γίνονται οι ισχυρισμοί περί "κομμουνιστικού δακτύλου" μεταξύ των ίδιων των αγροτών, των ίδιων των ναυτεργατών και κάθε κοινωνικού στρώματος που διεκδικεί και απεργεί. Πάντως, πάλι καλά που οι κυβερνώντες δεν έχουν βγάλει ακόμα φιρμάνι, που να απαγορεύει τη διαμαρτυρία σε όσους ψήφισαν άλλο κόμμα, εκτός του ΚΚΕ, στις εκλογές...

Το γεγονός, βέβαια, ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τη μέθοδο της δίωξης των πολιτικών φρονημάτων (!), για να επιτύχει την ποινικοποίηση και τη δίωξη των λαϊκών αγώνων, φανερώνει το είδος της δημοκρατίας που επαγγέλλεται ο "εκσυγχρονισμός"... Σε ό,τι αφορά, φυσικά, το ΚΚΕ, πολύ θα ήθελε όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες που βρίσκονται στους δρόμους να ήταν κομμουνιστές. Πολύ θα ήθελε τα χιλιάδες κορμιά που στάθηκαν πάνω στους καταπέλτες των πλοίων, τα χιλιάδες τρακτέρ που αντιτάσσονται στο ξεκλήρισμα του 50% της αγροτιάς, να ήταν "κομμουνιστικά". Μόνο που αν ίσχυε αυτό, όπως τους εξήγησε ο Χαρ. Φλωράκης, δε θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός στην Ελλάδα ο Σημίτης, ούτε υπουργός Γεωργίας ο Τζουμάκας, ούτε υπουργός Ναυτιλίας ο Σουμάκης.

Στην προσπάθειά τους, όμως, οι κυβερνώντες να διασπάσουν τον αγώνα του λαού, στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τις κομματικές ταυτότητες των απεργών και των διαδηλωτών ως ανάχωμα της λαϊκής οργής, προχωρούν σε μια καταπληκτική ομολογία. Τι λένε, ουσιαστικά, στους εργαζόμενους, στους ναυτικούς, στους αγρότες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ και συμμετέχουν μαζί με τους κομμουνιστές στους αγώνες; Τι λένε σε όλους αυτούς που, υποκινούμενοι από την κυβερνητική αναλγησία, "καπελωμένοι" από τα προβλήματα που τους δημιουργεί η ταξική πολιτική των πολιτευτών του μεγάλου κεφαλαίου, βρίσκονται πλάι πλάι με τους κομμουνιστές στα λαϊκά μπλόκα; Αυτό που λένε μέσα στον πανικό τους, είναι, ουσιαστικά, ένα: Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί ειλικρινή, συνεπή και συνεχή συμπαραστάτη του αγώνα τους.Μόνο το ΚΚΕ εκφράζει πολιτικά τις αγωνίες τους, εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους, αντιτάσσεται στις πολιτικές της εκμετάλλευσης και του αφανισμού τους. Ας συνεχίσουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες. Οσο περισσότερο επιτίθενται στο ΚΚΕ, όσο περισσότερο το "επαινούν", τόσο περισσότερο και άθελά τους ομολογούν και αποδεικνύουν τη σημασία που έχει για το λαό η ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίησή του.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επιστράτευση» ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ! (2013-01-25 00:00:00.0)
Φωτισμένη δημοσιογραφία (2010-01-06 00:00:00.0)
Πανστρατιά για δυνατό ΚΚΕ (2009-10-02 00:00:00.0)
«Κλώνοι» και «μεταλλαγμένοι» (2004-11-13 00:00:00.0)
Τα ...ξεσκέπαστα (2004-02-18 00:00:00.0)
Οι κομμουνιστές και ο κ. Πολυμίλης (2003-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ