Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ιερά Εξέταση ξαναζεί!

Ολοι κάτι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τους βλοσυρούς εκείνους ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα, οι οποίοι επέβαλαν το "θείο νόμο", στέλνοντας στην πυρά ανθρώπους, που οι ενέργειές τους δε συμβιβάζονταν με τις σκοταδιστικές τους αντιλήψεις.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως ορισμένοι δεν μπορούν ή δε θέλουν να πιστέψουν ότι οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οπως ο μητροπολίτης Δράμας Διονύσιος, ο οποίος, όχι μόνο αρνείται να θάψει όσους παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά στέλνει και διάφορα "ραβασάκια", με τα οποία τους προειδοποιεί πως δε θα τους δέχεται πλέον ούτε ως αναδόχους (νονούς) στις βαφτιστήριες τελετές των ενοριών που βρίσκονται υπό την εξουσία του! Τους προτρέπει, μάλιστα, να τελέσουν αμέσως και θρησκευτικό γάμο, για τον οποίο τους χαρίζει τα έξοδα - μεγάλη η χάρη του!

Βέβαια, δικαίωμα του συγκεκριμένου μητροπολίτη είναι να συμπεριφέρεται ως έμπορας, που φοβάται μη χάσει την πελατεία του. Από το 1982 όμως, υπάρχει νόμος του κράτους, που κατοχυρώνει την ελεύθερη επιλογή των κατοίκων της χώρας, να παντρεύονται είτε με πολιτικό είτε με θρησκευτικό γάμο. Και αυτός ο νόμος, στην περίπτωση αυτή, παραβιάζεται κατάφωρα και με εκβιαστικό, μάλιστα, τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ