Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΑΒΟΝΙΑ
"Παράξενη" επίθεση σε όχημα του ΟΗΕ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-

Ενας 25χρονος τοξικομανής με διαταραγμένη προσωπικότητα ήταν κατά τις σερβικές αρχές ο δράστης που επιτέθηκε χτες το μεσημέρι με πυροβόλο όπλο σε όχημα του ΟΗΕ στο Βούκοβαρ, προκαλώντας το θάνατο ενός Βέλγου δεκανέα, το σοβαρό τραυματισμό ενός Ιορδανού στρατιώτη και ενός αξιωματικού της "Μεταβατικής Διοίκησης Ηνωμένων Εθνών".

Το γιουγκοσλαβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ, επικαλούμενο δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων της περιοχής, μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν ο 25χρονος Νέμποτζσα Τζόριτς και ότι η πράξη του δεν είχε "πολιτικό κίνητρο". Ο Γκόραν Χάτζιτς, τοπικός Σέρβος αξιωματούχος, καταδίκασε την πράξη αυτή, καλώντας παράλληλα "όλους τους πολίτες της περιοχής να απέχουν από ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα ολόκληρου του σερβικού πληθυσμού". Παρόμοια ήταν η ερμηνεία που έδωσε ανώνυμος εκπρόσωπος της "Μεταβατικής Διοίκησης του ΟΗΕ", αναφερόμενος στο παραπάνω περιστατικό. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα, ο δράστης πυροβόλησε μόνο το όχημα του ΟΗΕ. Εντούτοις, είπε ότι "το περιστατικό αυτό ήταν περισσότερο πράξη μίας διαταραγμένης προσωπικότητας, παρά ενέργεια με πολιτικό υπόβαθρο".

Ο Βέλγος δεκανέας είναι το πρώτο μέλος της διεθνούς δύναμης των Ηνωμένων Εθνών που χάνει τη ζωή του στην Ανατολική Σλαβονία από το Γενάρη του 1996, οπότε τα Ηνωμένα Εθνη ανέλαβαν την ειρηνική μετάβαση της διοίκησης της περιοχής από τους Σέρβους στους Κροάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ