Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψύχραιμα και αποφασιστικά μέχρι τη νίκη
  • Πετυχημένη και η χτεσινή κινητοποίηση των Θεσσαλών αγροτών
  • Ραντεβού στα μπλόκα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού
  • Ξεσκεπάστηκε το αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που επέβαλε κλίμα αστυνομοκρατίας και δικαστικής τρομοκρατίας στη Θεσσαλία

Στην τρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας, που χτες ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, οι Θεσσαλοί αγρότες αντέταξαν, για μια ακόμα φορά, την ψυχραιμία τους, αλλά και τη γνωστή αποφασιστικότητά τους. Το πρόγραμμα των μορφών πάλης της κινητοποίησης που καθόρισε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τηρήθηκε και πάλι χτες. Χιλιάδες αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών για να φτάσουν στα διόδια Τεμπών και Μοσχοχωρίου,προκειμένου, με φυλλάδια και προκηρύξεις να ενημερώσουν τους διερχόμενους και γενικότερα την κοινή γνώμη για τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού. Σε αρκετά σημεία των επαρχιακών δρόμων και επί της Εθνικής οδού βρέθηκαν μπροστά σε ισχυρά αστυνομικά μπλόκα. Οι αγρότες απέφυγαν και πάλι να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής που προκαλούσαν συνεχώς και μπορεί να μην κατάφεραν να φτάσουν όλοι στα διόδια, αλλά τον στόχο τους, που ήταν η ενημέρωση της κοινής γνώμης, τον πέτυχαν.

Χαμένη και της χτεσινής μέρας βγήκε τελικά η κυβέρνηση, αφού έπεσε πλέον εντελώς η μάσκα και φάνηκε, σ' όλο τον ελληνικό λαό, το αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπό της.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας και με τη χτεσινή πετυχημένη κινητοποίησή τους έστειλαν σαφές και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι την τελική νίκη και διαμήνυσαν ξανά πως, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, έχουν τη δύναμη και την Τρίτη 4 Φλεβάρη τα χιλιάδες τρακτέρ που βρίσκονται έτοιμα στις πλατείες εκατοντάδων χωριών του Θεσσαλικού κάμπου, θα κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς.

Ούτε η αστυνομοκρατία, ούτε οι δικαστικές διώξεις, που συνεχίζονται σε ξέφρενους ρυθμούς, μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα της αγροτιάς. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο ολισθηρό δρόμο της τρομοκράτησης μέσω της Δικαιοσύνης.

Χτες και για πολλοστή φορά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας προχώρησε σε καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ πολλές δίκες έχουν οριστεί για την ερχόμενη βδομάδα στη Λάρισα και πάνω από 130 αγρότες των Τρικάλων θα δικαστούν στο επόμενο διάστημα. Στην Εισαγγελία της Λάρισας άρχισε και προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς η ανακριτική διαδικασία εναντίον άλλων 100 αγροτών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη κινητοποίηση του Δεκέμβρη.

Η τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης θέτει στο στόχαστρό της τώρα και δημοσιογράφους, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει και να εξασφαλίσει τη σιωπή τους για την αγροτική κινητοποίηση. Ετσι, χτες ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας Στ. Κουβάς - ανταποκρινόμενος ασμένως στην προτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης - διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν ο ΣΚΑΪ υπέπεσε σε πλημμέλημα ("πρόκληση σε τέλεση του πλημμελήματος παρακώλυσης συγκοινωνιών"), όταν, στο προχτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων, έδειξε τρακτέρ με αναμμένα τα φώτα σε πλατεία κάποιου χωριού της Θεσσαλίας.

Η αγροτιά της Θεσσαλίας, όμως, δεν τρομοκρατείται και συνεχίζει το δίκαιο αγώνα της. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει στην Καρδίτσα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να εξετάσει την κατάσταση και να λάβει μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της πάλης.

Το ραντεβού είναι ήδη κλεισμένο: Στις 4 Φλεβάρη, εφόσον η κυβέρνηση δεν ικανοποίηση τα αιτήματα, στα μπλόκα. Οχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε Βοιωτία, Εύβοια, Μακεδονία, Θράκη, Αιτωλοακαρνανία, Αίγιο και Γιάννενα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν την πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης (2020-01-22 00:00:00.0)
Ραντεβού στις 28 του Γενάρη (2002-01-22 00:00:00.0)
Από τα "μπλόκα" της αγροτιάς στις επάλξεις της Αυτοδιοίκησης (1998-07-05 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - απαρχή νέων αγώνων (1997-11-23 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στις διώξεις (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ