Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν και οι καθαρίστριες σχολείων

Σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν στις 3 και 4 Φλεβάρη οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, ενώ τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα Δημοσίων Σχολείων προειδοποιεί ότι αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή και ότι αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις πάνω στα αιτήματά τους από το υπουργείο, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας απέρριψε το αίτημά τους για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης από εργολαβική σε αορίστου χρόνου, προτείνοντάς τους μια αύξηση 8% και προειδοποιώντας ότι αν δε σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, δε θα τους χορηγηθεί ούτε αυτή η αύξηση! Το Σωματείο χαρακτήρισε ως "εκβιασμό" τις απαντήσεις αυτές, σημειώνοντας ακόμα ότι το υπουργείο "τίναξε στον αέρα" την όποια πρόοδο είχε σημειωθεί μετά από χρόνια διαλόγων.

Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο προηγούμενος υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πασχαλίδης, είχε προτείνει την αλλαγή της εργασιακής σχέσης σταδιακά, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Ομως κι αυτή η πρόταση απορρίπτεται από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ