Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Νέα μειωμένα επιτόκια ισχύουν από σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οπως ανακοινώθηκε, οι καταθέσεις ταμιευτηρίου θα τοκίζονται στο εξής με ετήσιο επιτόκιο 11%,οι καταθέσεις υπό προειδοποίηση με 11,5% και οι προθεσμιακές καταθέσεις για ποσά από 1 εκατ. δρχ. και πάνω τρίμηνης διάρκειας 11,5%, εξάμηνης 11,75% και δωδεκάμηνης 12%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Περισσότεροι Ισπανοί τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, ενώ εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναφέρουν ότι το 1997 θα είναι μια καλή χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό, με αύξηση της κίνησης γύρω στο 7% σε σχέση με πέρσι. Αυτές είναι προβλέψεις από τις επαφές και συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Στεφανίδης με Ισπανούς τουρ - οπερέιτορς και εκπροσώπους του παγκόσμιου τουρισμού κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση FITUR στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου ΕΟΤ Ισπανίας, ο αριθμός των Ισπανών τουριστών θα υπερβεί τους 100.000, με μέση διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα οκτώ μέρες και κατά κεφαλήν δαπάνη 500 δολάρια.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εκτός των μητρώων της Σοφοκλέους τέθηκαν οι εταιρίες "Πειραϊκή - Πατραϊκή", "Λιπάσματα", "Διώρυγα Κορίνθου" και "Αφοί Διαμαντή". Τις αποφάσεις έλαβε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου στην τελευταία του συνεδρίαση με βάση το ΠΔ 350/85, που προβλέπει τη διαγραφή μιας κινητής αξίας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο "όταν η ομαλή και κανονική αγορά της δεν μπορεί πλέον να διατηρηθεί". Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών "Μετρολάιφ - Εμπορική Ασφάλειες" (συγχωνεύτηκαν πρόσφατα) και Εθνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, προκειμένου να απορροφήσει τη Διεθνή Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ανήκουν και οι δυο στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας).

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Συνάντηση με θέμα "Διεθνικές δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", στο πλαίσιο της σχετικής κοινοτικής πρωτοβουλίας, διοργανώθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων των μικρομεσαίων, ανακοινώθηκαν οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούν στην οργάνωση εκθέσεων προμηθευτών και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ