Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμβιβασμός κορυφής
  • Αποτράπηκε στο παραπέντε νέα εσωκομματική σύγκρουση
  • Ο Μ. Εβερτ ανακοίνωσε σε συνεδρίαση με τα κορυφαία στελέχη ότι τελικά θα είναι υποψήφιος

Με συνάντηση κορυφής των Ράλλ, Εβερτ, Σουφλιά, Βαρβιτσιώτη, επιχειρήθηκε χτες στη ΝΔ να ξεπεραστούν οι τριβές που τελευταία εμφανίστηκαν, σχετικά με τη συμμετοχή διάφορων κατηγοριών στελεχών του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο, που θα εκλέξει νέο πρόεδρο.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση την είχε ο Γ. Ράλλης ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου και κατά τη διάρκειά της δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός απείλησε τους Εβερτ - Σουφλιά ότι εάν δε συμφωνήσουν στους κανόνες διεξαγωγής του συνεδρίου τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της επιτροπής.

Τελικά, η συμφωνία προβλέπει ότι δύο μέρες πριν την εκλογή των συνέδρων θα ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ξέρουν οι σύνεδροι τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο Μ. Εβερτ, πιεζόμενος από τους υπόλοιπους, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και πριν την έναρξη του συνεδρίου θα παραιτηθεί από τη θέση του, προκειμένου να μην κινηθεί η διαδικασία αμφισβήτησής του από τους συνέδρους, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ανεπανόρθωτο χτύπημα εναντίον του.

Χτες, συμφωνήθηκε ότι δε θα συμμετάσχει στη διεύρυνση του συνεδρίου η ΟΝΝΕΔ, ενώ για την εκλογή των τακτικών συνέδρων θα ψηφίσουν μόνο τα τριμελή προεδρεία των οργανώσεων της νεολαίας και όχι τα πενταμελή συμβούλια. Επίσης, συμφωνήθηκε να συμμετάσχουν τελικά στο συνέδριο και οι εκπρόσωποι του κόμματος στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, για το οποίο υπήρχαν διαφορετικές απόψεις.

Από την πλευρά του Γ. Σουφλιά, ο χτεσινός συμβιβασμός κρίθηκε αναγκαίος, προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα η όλη προσυνεδριακή διαδικασία, ενώ συνεργάτες του έκριναν ως θετικό στοιχείο την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Εβερτ, αφού, όπως τόνιζαν, ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο και τους διευκολύνει στους από δω και πέρα σχεδιασμούς τους. Ο διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος συνεχίζει τις επαφές του με τα στελέχη του κόμματος και έτσι χτες συναντήθηκε με Νομαρχιακές Επιτροπές του Πειραιά, ενώ μέσα στη βδομάδα θα πραγματοποιήσει ανάλογη συνάντηση με στελέχη της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ