Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική έξοδος

"Το ημερολόγιο του Νιζίνσκι",η συγκλονιστική μαρτυρία της πορείας του μεγάλου χορευτή του αιώνα από τη δόξα στην τρέλα παρουσιάζεται στο θέατρο "Πολιτεία".Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει το αυτοβιογραφικό έργο του Νιζίνσκι,υπογράφοντας ταυτόχρονα και τη δραματουργική επεξεργασία. "Ο άνθρωπος - πουλί - σημειώνει ο Σωτήρης Χατζάκης - που ξεχώριζε για το θεϊκό του άλμα, μετουσίωσε το χορό σε μια θρησκευτική πράξη ακραίας αισθητικής. Ο Νιζίνσκι δεν ήταν απλά χορευτής. Ηταν ένα πνευματικό φαινόμενο. Εζησε έντονα, χόρεψε μαγικά και υπέφερε πολύ. Η αρρώστια της τρέλας του τον οδήγησε στη σιωπή. Μια σιωπή όμως γεμάτη από κραυγές, ήχους ασύλων, ερωτικών θορύβων, χειροκροτήματα και μπιζαρίσματα ενός τραγικού κοινού". Η μετάφραση είναι της Λουίζας Μητσάκου και τα σκηνικά - κοστούμια της Ερσης Δρίνη.Με τον Σωτήρη Χατζάκη εμφανίζεται επίσης η Αδριανή Τουντοπούλου.

  • Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη ο θίασος "Καθρέφτης" θα δώσει την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Το κάθε πράγμα στην ώρα του",στο "Θέατρο της οδού Αντιοχείας".Τα έξι μονόπρακτα του Ντέιβιντ Αϊβς ανεβαίνουν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέπης Οικονομοπούλου και σκηνικά - κοστούμια Τότας Πρίτσα.Παίζουν: Γιώργος Κατσίγιαννης, Ελένη Κεφαλοπούλου, Κώστας Παίδαρος, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Σμπυράκης, Στέλιος Νικολαϊδης.
  • Η Ομάδα Τέχνης "Πνοή και Δράση" παρουσιάζει, στις 7, 8 και 9 Φλεβάρη, στο "Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15), το θεατρικό αναλόγιο "Πάτμος" - "Αρτος και Οίνος" του Γερμανού ποιητή Φρίντριχ Χέλντερλιν.Η μετάφραση είναι του Αρη Δικταίου και η σκηνοθεσία του Μάκη Βαφάκη.Ερμηνεύει η Ελενα Βόγλη.Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο φετινό φεστιβάλ θεάτρου της Βάδης Βιτεμβέργης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ