Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαλέξεις και εκθέσεις

Στο εντευκτήριο της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Μωραϊτη (πλατεία Παναθηναϊκού Σταδίου 5), σήμερα (7μμ), ο Αλέξης Πολίτης θα μιλήσει με θέμα: "Από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες στους ένδοξους αρχαίους προγόνους. Σκέψεις για την πρώιμη συγκρότηση του εθνικού λόγου".Την Πέμπτη, στον ίδιο χώρο, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα: "Ο Παύλος Καλλιγάς και το αρχαίο δράμα".Είσοδος ελεύθερη.

"Το αρχαίο ελληνικό θέατρο στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο" είναι το θέμα του διήμερου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή (10πμ έως 1μμ) στο εντευκτήριο της Εταιρείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Σάββατο: Θεωρητικές εισηγήσεις για την παιδαγωγική διάσταση του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και πρακτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν να ετοιμαστεί και να παρουσιαστεί σε σχολείο μία παράσταση αρχαίου δράματος. Κυριακή: Προσέγγιση στο θέμα "Η μάσκα και το κοστούμι στο αρχαίο ελληνικό θέατρο".Παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής μάσκας. Εισηγήσεις θα κάνουν οι: Κ. Γεωργουσόπουλος, Ντ. Τσάτσου, Μ. Ασβεστά, Γ. Μπουντουβής, Στ. Τσακίρης κ.ά. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λειτουργήσουν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και μάσκας. Το υλικό των εκθέσεων προέρχεται από τις εκδηλώσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 1996 στη Βοιωτία.

  • Στο αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: "Η μνημειακή ζωγραφική στο Αγιον Ορος μέχρι το 16ο αιώνα".Θα μιλήσει ο καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Λ. Βοκοτόπουλος.Είσοδος ελεύθερη.
  • Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών,σήμερα (7μμ), ο Κ. Κακούρης,θα μιλήσει με θέμα: "Η ενεστώσα φάση της πορείας της ανθρωπότητας προς την ενότητα και η συμβολή των συνταγματικών δικαστηρίων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ