Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Σταμάτημα κινητοποιήσεων λόγω ... υποσχέσεων

Απορρίφθηκε από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ η πρόταση της Δημοσιοϋπαλληλικής για συνέχιση των αγώνων

Χέρι βοηθείας στην αντιλαϊκή κυβέρνηση έδωσαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ και της ΠΑΣΚΕ, που μετέχουν στη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Σε αγαστή συνεργασία οι δυο παρατάξεις, στο Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, αποφάσισαν το σταμάτημα των κινητοποιήσεων του κλάδου, με τη λήξη της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Μέσα σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης στη χτεσινή συνεδρίαση του ΓΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νώντας Λαμπρακάκης και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ προσπάθησαν να πείσουν ότι οι "λύσεις" που δίνει η κυβέρνηση στα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα μπορεί να μην είναι πλήρως ικανοποιητικές, αλλά αρκούν..., οπότε πρέπει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ετσι με τις ψήφους των συνδικαλιστών των δυο παρατάξεων (11 ψήφοι), απορρίφτηκε η πρόταση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας για συνέχιση των κινητοποιήσεων, που υποστηρίχτηκε και από την παράταξη της ΔΑΚΕ (έλαβε 9 ψήφους).

Και αυτό, όταν οι εργαζόμενοι του κλάδου έκαναν έμπρακτα φανερές τις αγωνιστικές τους διαθέσεις και την απόφασή τους για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με ποσοστά γύρω στο 90%.

Ο Ν. Λαμπρακάκης πρότεινε την αναστολή των κινητοποιήσεων, επειδή - όπως είπε - υπάρχει χρόνος μέχρι να ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο από τη Βουλή. Στο διάστημα αυτό εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να κάνει "βελτιωτικές παρεμβάσεις" στα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης. Υποστήριξε ακόμα ότι με το ειδικό επίδομα απασχόλησης επίδομα που προβλέπει το νέο μισθολόγιο, η αύξηση στους εργαζόμενους των δήμων θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό (12%). Ολα αυτά στηρίχτηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα,ο οποίος τον διαβεβαίωσε απλώς ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση στο αίτημα για αύξηση του επιδόματος απασχόλησης.

Οσον αναφορά το αίτημα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου με αύξηση 15%, ο πρόεδρος επικαλέστηκε και πάλι τη "θετική ανταπόκριση" του υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου για αυξήσεις σε εκείνο το ποσοστό.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας, Γιάννης Στρατηγός,στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η μόνη απάντηση της κυβέρνησης είναι υποσχέσεις και... "θετική ανταπόκριση". "Με το νέο μισθολόγιο, συνέχισε, το 85% των εργαζομένων στους δήμους δεν ικανοποιείται με την αύξηση 5,8% που τους δίνεται στο μισθό τους, ενώ τα αιτήματα για φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και η πολιτική προσωπικού παραμένουν στον αέρα. Είναι λάθος να σταματήσουν τώρα οι κινητοποιήσεις, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση άρχισε να υποχωρεί κάτω από την πίεση των αγώνων και εμείς να εξουσιοδοτούμε την ΕΕ για ...παρεμβάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ