Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ολες οι δυνάμεις στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία του πρώτου συλλαλητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα έξω απο το υπουργείο Εργασίας

Να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι συνδικαλιστικές ταξικές δυνάμεις. Οργανωμένα και συντονισμένα η εργατική τάξη, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου θα βρεθούν στην πρώτη τη γραμμή κόντρα στην εκμετάλλευση, στην απόλυτη εξαθλίωση, στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που έχει οραματιστεί, σε βάρος τους, η κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα - προειδοποίηση έστειλαν χτες συνδικαλιστές, φορείς κλαδικών οργανώσεων, συνδικάτων που συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη που κάλεσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και πραγματοποιήθηκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη: Ολοι θα εργαστούν και θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη δυναμική αντίδραση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 20 το μήνα με καθιστική διαμαρτυρία στις 8 το βράδυ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Μέχρι τότε όλοι μαζί θα ριχτούν στη μάχη της ενημέρωσης με περιοδείες, συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς. Για το νέο εργασιακό «μοντέλο» και την ένταση της εκμετάλλευσης μίλησε εισηγητικά ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Προειδοποίησε ότι οι αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου», ενώ επισήμανε ότι ο «κοινωνικός διάλογος» δεν υπηρετεί κανένα σκοπό παρά μόνο να «χρυσώσουν το χάπι» στις αντιλαϊκές επιλογές.

«Να πορευτούμε όλοι μαζί και να υπερασπίσουμε τις εργατικές κατακτήσεις. Μια πρώτη απάντηση ότι δεν παίζουμε, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να παίζει με τον εργαζόμενο, θα τη δώσουμε την Πέμπτη», κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος.

Στους χώρους δουλιάς

Στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 20 του μήνα έχουν ριχτεί μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Ετσι σήμερα συνδικαλιστές θα περιοδεύσουν στις 6.30 το πρωί στο αεροδρόμιο των Σπάτων, στις 12 το μεσημέρι στην επιχείρηση Ιματισμού Σιούτης και στη Λιθογραφία Μπουρναζίου. Επίσης, στις 3 το μεσημέρι θα γίνει περιοδεία στο HONDOS CENTER Αθήνας και στις 3.30 το μεσημέρι στο τσαγκαράδικο Μπουρνάζο.

Αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί περιοδείες, στις 6.30 το πρωί στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, στις 10.30 το πρωί στο εργοστάσιο της ΣΕΞ ΦΟΡΜ και στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΤΕ πλατείας Βικτωρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ