Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική υποκρισία για το λάδι

Να συμφωνήσει στις παρατηρήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ για τα καταστροφικά σχέδια των Βρυξελλών έσπευσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση

Να διαλαλήσει υποκριτικά ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τις καταστροφικές προτάσεις της Κομισιόν για την αναθεώρηση της Κοινής Αγοράς ελαιολάδου, έσπευσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας, Δ. Σωτηρλής, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

Στις προτάσεις που κατέθεσε ο Στρ. Κόρακας, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί μάχη για να μην περάσουν τα εξοντωτικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το λάδι, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας και της παραγωγής λαδιού, ο υφυπουργός Γεωργίας, μη μπορώντας να πει και τίποτα άλλο, έσπευσε να συμφωνήσει με τις παρατηρήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ, όσον αφορά στο θέμα αυτό. Απέφυγε όμως να απαντήσει στα ζητήματα που έθεσε ο Στρ. Κόρακας για τους περιορισμούς της ΓΚΑΤΤ, να δοθεί χαμηλότοκη ή άτοκη χρηματοδότηση στις Ενώσεις, για να παρέμβουν στην αγορά και να προστατευτούν οι παραγωγοί από τους αετονύχηδες εμπόρους - αφού φέτος η τιμή στο λάδι μειώθηκε δραστικά - να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην επιδότηση του λαδιού κατά 10% και να συνεχίσει να υπάρχει η τιμή παρέμβασης.

Ο Δ. Σωτηρλής αρκέστηκε να πει ότι "δε δεχόμαστε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης" και εξήγησε τις θέσεις της κυβέρνησης καθώς και τις ενέργειες... που γίνονται ώστε να κερδηθεί αυτή η μάχη. Στην παρέμβασή του ο Στρ. Κόρακας τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι αυτή η μάχη δεν μπορεί να είναι όπως οι άλλες δήθεν μάχες που δόθηκαν στο παρελθόν, γιατί πρόκειται όχι μόνο για την επιβίωση ενός σημαντικού προϊόντος, αλλά και 650.000 παραγωγών και ανέπτυξε εκτενώς τα προβλήματα που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν για τους ελαιοπαραγωγούς.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Γεωργίας, είπε ότι συμφωνεί και τις παρατηρήσεις του Στρ. Κόρακα σχετικά με τα σχέδια της Κομισιόν και απαντώντας σε παρατήρηση του Κ. Μητσοτάκη ότι η ΕΕ αλλάζει το σύστημα με το λάδι γιατί γίνονται απάτες, ανέφερε ότι εάν η ΕΕ ήθελε πραγματικά να πατάξει την απάτη δε θα κρατούσε τους πόρους, γιατί τους κρατάει και μιλάει δήθεν για απάτες. "Οι ίδιοι ξέρουν - είπε - πού συμβαίνουν οι απάτες, ξέρουν οι πάντες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ πού συμβαίνουν οι μεγάλες απάτες σχετικά με το ελαιόλαδο. Η Ιταλική παραγωγή π.χ. δεν ξεπερνάει τους 200.000 τόνους και όμως επιδοτείται για 600.000 τόνους". Τέλος, αναφερόμενος στις ελαιοκομικές ζώνες, είπε ότι είναι τεράστια τα εγκλήματα που έγιναν στο κομμάτι αυτό κι ότι οι εταίροι τα θέλουν μονά - ζυγά δικά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ξεχνά τις... υποχρεώσεις του (2003-09-02 00:00:00.0)
«Βολική» κυβερνητική κοροϊδία (2002-09-26 00:00:00.0)
Τροπολογίες χειροτέρευσης της θέσης των παραγωγών (2001-05-23 00:00:00.0)
Να προστατευτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών (1999-09-04 00:00:00.0)
Στο δρόμο και οι ελαιοπαραγωγοί (1997-12-06 00:00:00.0)
Υπόσχεση για ρύθμιση του θέματος (1997-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ