Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική φιέστα

Εργαζόμενοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, αντιστασιακοί, απαντούν με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του λαού της περιοχής

Με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, υποδέχεται ο λαός της Θεσσαλίας τον πρωθυπουργό, ο οποίος ξεκινάει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Εργαζόμενοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, αντιστασιακοί θα πάρουν μέρος σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν μαζικοί φορείς της περιοχής στις τέσσερις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών νομών στη διάρκεια της επίσκεψης του Κ. Σημίτη, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική φιέστα που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό του λαού και της κοινής γνώμης και να διεκδικήσουν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματά τους.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από 17 υπουργούς και υφυπουργούς, 5 γραμματείς υπουργείων, βουλευτές της Θεσσαλίας, μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους μαζικών φορέων και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει τον ίδιο και την κυβέρνησή του ότι επιζητούν το διάλογο με την κοινωνία για τη λύση προβλημάτων και να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στους Θεσσαλούς η ανάλγητη και κυνική στάση του, μπροστά στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Η αγωνιστική υποδοχή με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Κ. Σημίτη απαντάει στην επιχείρηση κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, να παρουσιάσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού σαν "μάννα εξ ουρανού" για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής.

Ετσι:

  • Σήμερα στις 12:30 μετά το μεσημέρι - την ώρα που θα αρχίσει η "πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας" - θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Λαού της Λάρισας,με τη συμμετοχή αγροτών, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών και η ΕΛΜΕ Λάρισας (μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του νομού), η οποία καλεί και τις ΕΛΜΕ των άλλων τριών Θεσσαλικών νομών να συμμετάσχουν.

Επίσης, με απόφασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους σε συγκέντρωση και πικετοφορία στις 12 το μεσημέρι. "Για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της σκληρής λιτότητας" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

  • Αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο Βόλο και στην Καρδίτσα. Στο Βόλο, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας,που διοργανώνουν εργατικά σωματεία του νομού και θα συμμετέχουν αγρότες, ψαράδες, εκπαιδευτικοί, μαθητές και συνταξιούχοι. Στην Καρδίτσα, στις 6:30 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Παυσίλυπου,μετά από ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών.
  • Μεθαύριο ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να διοργανώνουν οι αγροτικοί και άλλοι μαζικοί φορείς στα Τρίκαλα,ενώ με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στη Νομαρχία θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων,οι οποίοι θ' απαιτήσουν δέσμευση από τον Κ. Σημίτη ότι θα επιστραφεί στην κοινότητά τους η έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων που άρπαξε η χούντα για να δημιουργήσει την "Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος" (ΕΛΒΙΚ) και η οποία χαρίστηκε από την ΑΤΕ σε ιδιώτες μαζί με το εργοστάσιο, που πουλήθηκε "αντί πινακίου φακής".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ