Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν απτόητοι

Σε ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία, καλεί τη βάση του κλάδου το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Νέες συγκεντρώσεις αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική λιτότητας, πραγματοποίησαν χτες οι καθηγητές, με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών και εργαζομένων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ορθώνοντας ακόμα πιο ψηλά το λαϊκό ανάχωμα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή και ενώ η κατάσταση στην παιδεία φτάνει στο απροχώρητο, η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδίδεται στην προσφιλή της τακτική του "πολιτικού τσαμπουκά", αγνοώντας το σύνολο των μαζικών κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, που έχουν ταχτεί στο πλάι των ηρωικά αγωνιζόμενων καθηγητών. Μάλιστα, χτες, διά του εκπροσώπου της Δ. Ρέππα, αλλά και του υπουργού Παιδείας Γερ. Αρσένη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνέχισης του διαλόγου. Ο μεν πρώτος δήλωσε ότι το νέο μισθολόγιο ψηφίστηκε στη Βουλή, παραπέμποντας τους καθηγητές για την επίλυση των αιτημάτων τους στην απάτη της επιτροπής που πρότεινε η κυβέρνηση να συσταθεί για να συζητηθούν τα αιτήματα των καθηγητών (χωρίς, βέβαια, τα πορίσματα της επιτροπής να είναι δεσμευτικά για την ίδια). Ο Δ. Ρέππας εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι "είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας...". Ο Γερ. Αρσένης, στο ίδιο μήκος κύματος και αυτός, είπε κατηγορηματικά ότι ο διάλογος με τους καθηγητές έχει ολοκληρωθεί, ενώ και αυτός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι καθηγητές θα λύσουν την απεργία.

Πάντως, αυτοί που έχουν πρώτοι το λόγο για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας, δηλαδή οι ίδιοι οι καθηγητές, φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη, αφού συνεχίζουν με σταθερά υψηλά ποσοστά συμμετοχής την απεργία τους. Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις Απεργιακές Επιτροπές όλης της χώρας "να εντείνουν στο έπακρο τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε από τη Δευτέρα, 3 Μάρτη 1997, να αυξηθούν περισσότερο τα ποσοστά συμμετοχής στον απεργιακό μας αγώνα".

  • Στην Κοζάνη θα γίνει το επόμενο συλλαλητήριο, αύριο Δευτέρα. Η ΟΛΜΕ καλεί φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, γονείς και όλους αυτούς που αγωνιούν για την πορεία της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Κεντρική Πλ. Κοζάνης, στις 12 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ