Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η βροχή δεν τους σταμάτησε

Για άλλη μία φορά χτες οι απεργοί καθηγητές της Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση και πορεία απευθύνθηκαν στους συμπολίτες τους για να υποστηρίξουν τον απεργιακό τους αγώνα, που έχει γίνει αγώνας και όλης της κοινωνίας. Μαζί έδωσαν το δυναμικό τους "παρών" τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης, που την προηγούμενη μέρα - σε συνάντηση που έγινε στην ΕΔΟΘ - πήραν απόφαση να στηρίξουν ολόπλευρα τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Στο πλευρό των καθηγητών βρέθηκαν και πάλι οι γονείς, οι μαθητές και οι φοιτητές πολλών Σχολών του ΑΠΘ.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6 στην Καμάρα και παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε, ακολούθησε πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς το ΕΚΘ. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές καταδίκασαν την αδιάλλακτη όσο και ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς. "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της λιτότητας και της κοροϊδίας", φώναζαν χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο έγινε στο ΕΚΘ καλλιτεχνική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε κινηματογραφική ταινία.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων με τις διοικήσεις των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, τονίστηκε από την πλευρά των συνδικαλιστών η αναγκαιότητα απόκρουσης της διασπαστικής τακτικής της κυβέρνησης απέναντι στους καθηγητές. Αποφασίστηκε να γίνουν κοινές εκδηλώσεις για τα λαϊκά προβλήματα και να είναι σε μονιμότερη βάση η συνεργασία μεταξύ των Συνδικάτων και των ΕΛΜΕ. Ακόμη συμφωνήθηκε να προγραμματιστούν επισκέψεις εκπροσώπων των καθηγητών και δασκάλων στους χώρους δουλιάς για ενημέρωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ