Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Φορέστε" την πιο χαρούμενη διάθεση

Πολλές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σε αρκετούς δήμους της χώρας. Παρελάσεις μεταμφιεσμένων, γλέντια σε κεντρικές πλατείες και συναυλίες συγκροτημάτων, υπόσχονται ευχάριστα και κεφάτα απογεύματα

"Φορέστε την πιο περίεργη αποκριάτικη φορεσιά, βάλτε τη μάσκα σας και ελάτε να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς". Η πρόσκληση έρχεται από πολλούς δήμους της χώρας, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Μέρες χαράς και γλεντιού, μέρες για τραγούδι και χορό είναι οι Απόκριες και πολλοί δήμοι σάς καλούν να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι να φορέστε την πιο γιορτινή σας διάθεση...

"Μπλόκα" στην κακοκεφιά, στην γκρίνια και τη θλίψη υπόσχεται το φετινό καρναβάλι στο Μοσχάτο, ένας δήμος που για ενδέκατη φορά φέτος διοργανώνει τις δικές του αποκριάτικες και "βραζιλιάνικες" μέρες και νύχτες. Ηδη, από το προηγούμενο Σάββατο, το Μοσχάτο έχει πλημμυρίσει χαρά και κέφι, με τις φιλαρμονικές, τις μαζορέτες, με τις χορεύτριες και τα μπαλέτα, με μασκαράτες και παραδοσιακά έθιμα. Οι εκδηλώσεις - 45 στο σύνολό τους - θα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη παρέλαση. Στους δρόμους του Μοσχάτου, θα εμφανιστούν και θα παρελάσουν 30 άρματα και περισσότεροι από 7.000 μεταμφιεσμένοι, μικροί και μεγάλοι, από φορείς, συλλόγους, σχολεία, σωματεία, αλλά και ομάδες από γειτονιές. Να σημειωθεί πως τη φετινή χρονιά σ' αυτό το καρναβάλι συμμετέχουν 38 πόλεις από την Αττική και την περιφέρεια. Ανάμεσά τους, τα Γιάννενα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο, το Μεσολόγγι, η Λαμία, η Σύρος, η Μεγαλόπολη κ.ά.

Αλλες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, διοργανώνει σήμερα ο δήμος αποκριάτικο ξεφάντωμα, με τη συνεργασία τριών δημοτικών σχολείων (5ο, 7ο και 11ο). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί με λάτιν τραγούδια και θα συνεχιστεί με ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, με γαϊτανάκι από τα παιδιά των σχολείων και με διάφορα παραδοσιακά συγκροτήματα.

Στο Δήμο Ζωγράφου θα ξεκινήσει σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, λαμπαδηφορία με παραδοσιακά στοιχεία, η οποία θα περάσει από τη λεωφόρο Ο. Πάλμε και Α. Παπάγου και θα καταλήξει στην πλατεία Γαρδένιας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, ενώ την Κυριακή θα γίνει παρέλαση στους δρόμους της πόλης.

Με τη συμπαράσταση όλων των φορέων της πόλης, των ηλικιωμένων, των εκπαιδευτικών, των επιχειρηματιών, των γυναικών, των σχολείων και των εθνικοτοπικών συλλόγων της περιοχής, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνει - για τρίτη χρονιά - το δικό του καρναβάλι. Σήμερα ξεκινά το "κυνήγι του θησαυρού", ενώ την Κυριακή στις 2 μ.μ. θα γίνει η μεγάλη παρέλαση μπροστά από το δημαρχείο και θα καταλήξει στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν συνολικά 35 τμήματα και άρματα, με χιουμοριστικά και επίκαιρα θέματα, ενώ θα παρελάσει και τμήμα από το Περιστέρι Αττικής με 101 άτομα. Το καρναβάλι '97 του Αγίου Δημητρίου θα κλείσει το απόγευμα με ένα ξεφάντωμα χαράς και κεφιού στην πλατεία, όπου θα καταλήξει η παρέλαση.

Στο Μαρούσι οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα με τη συναυλία γνωστών καλλιτεχνών στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα λήξουν την Κυριακή τα μεσάνυχτα με καύση πυροτεχνημάτων. Την Κυριακή, δύο ακόμα δήμοι διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις κεντρικές πλατείες τους. Στους Αγίους Αναργύρους, από τις 3.30 μ.μ. θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, και στη Γλυφάδα 2.000 μαθητές καλούν τους δημότες σ' ένα ατέλειωτο γλέντι κεφιού. Ο "γάμος του Καραγκιόζη", "Μάθε παιδί μου γράμματα", "Ολυμπιάδα 2004", "Απεργοί καθηγητές", είναι ορισμένα από τα θέματα που επέλεξαν οι συντελεστές της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ