Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μονόστηλο Κυριακής: Η βλαβερή συνήθεια συνεχίζεται

Αν δε σας έπεισε η προηγούμενη εκπομπή της σειράς της κινηματογραφικής ανθολογίας, που ήταν αφιερωμένη στο κάπνισμα, τότε παρακολουθείστε αύριο, Δευτέρα, στις 19.10 την τελευταία εκπομπή του "Ντουμπλ - Φας",την τελευταία που αφορά τη βλαβερή αυτή συνήθεια και το ρόλο που έπαιξε αυτή στη μεγάλη οθόνη. "Το κάπνισμα: από τους θεριακλήδες στους κυνηγούς της (...) περιφερόμενης γόπας" είναι ο τίτλος του μικρού αφιερώματος στους καπνιστές και ολοκληρώνεται με χαρακτηριστικές σκηνές, όπου οι θεριακλήδες καπνιστές και τα αναμμένα τσιγάρα τους πλημμυρίζουν το πλάνο με θολούς καπνούς, μεταφέροντας, θα λέγαμε, έτσι στην οθόνη την αίσθηση ότι βρίσκονται σε φουαγιέ. Από το Ντουμπλ - φας θα παρελάσουν οι οπαδοί, οι πολέμιοι της νικοτίνης, πλάι σε τρακαδόρους και σε σελέμηδες, τους γνωστούς ως κυνηγούς της περιφερόμενης γόπας. Ακόμη, θα περάσουν όλοι όσοι συνέδεσαν την κινηματογραφική παρουσία τους με την αμαρτωλή απόλαυση ενός τσιγάρου ή ενός πούρου.

Ο Ρόμπιν και το δελφίνι

"Καβάλα στο δελφίνι τον κόσμο γύρισα", λέει το τραγούδι. Το θυμάστε, έτσι δεν είναι; Και ποιος από μας, σε κάποιο ταξίδι του με πλοίο δεν έμεινε γοητευμένος με το θαλάσσιο αυτό χαριτωμένο πλάσμα, το τόσο φιλικό προς το ανθρώπινο είδος; Και ποιος δεν ονειρεύτηκε να παίζει μπάλα, ή κρυφτό, ή ακόμα να καβαλήσει ένα δελφίνι, να ταξιδεύσει μαζί του και να γευτεί με σιγουριά τις ομορφιές της αινιγματικής, της γαλάζιας, της απέραντης θάλασσας; Την Τρίτη στις 19.10 στην ΕΤ2, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής του 1994, με τον τίτλο ο "Ρόμπιν Γουίλιαμς και τα δελφίνια".Ο διάσημος ηθοποιός, εγκατέλειψε για λίγο το Χόλιγουντ για να γνωρίσει και εκείνος με τη σειρά του τα υπέροχα αυτά ζώα του υγρού βασιλείου. Να παίξει μαζί τους, να χαλαρώσει, να διασκεδάσει, και έπειτα αφού γνωριστούν καλά και γίνουν φίλοι, να τα συστήσει με τη σειρά του τους τηλεθεατές. Ο πρωταγωνιστής του "Κύκλου των χαμένων ποιητών" και του "Καλημέρα Βιετνάμ" ανακαλύπτει και επιβεβαιώνει, την ευφυϊα και την καλοσύνη των δελφινιών, σ ένα μαγευτικό ταξίδι, που ξεκινά από τις Μπαχάμες και ολοκληρώνεται στη Χαβάη

Αφιερώματα στη Μελίνα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες, από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Η ΕΤ1, την Πέμπτη 6 Μαρτίου, θα προβάλει αφιερώματα τιμώντας τη μνήμη της. Στις 19.00 ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του '75. Η παρουσίαση και η σκηνοθεσία ανήκει στην ίδια τη Μελίνα. Λίγες ώρες αργότερα, στις 22.00 η ΕΤ1 θα μεταδώσει μία ακόμη εκπομπή για τη Μελίνα. Βασικός κορμός της είναι μία συνέντευξη που η αξέχαστη Μελίνα είχε δώσει στον Γιώργο Δουατζή, λίγους μήνες πριν το θάνατό της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου (2016-10-16 00:00:00.0)
Εις υγείαν (2009-03-01 00:00:00.0)
Κόψε το κάπνισμα και κέρδισε (2004-04-29 00:00:00.0)
Διοικητικές κυρώσεις χωρίς αγωγή υγείας (2002-05-31 00:00:00.0)
"Σύννεφο" το κάπνισμα λόγω διαφήμισης (1998-05-08 00:00:00.0)
Τρία εκατομμύρια θάνατοι ετησίως απ' το κάπνισμα (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ