Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Μίλησε για αυτόν ο λαός"

Ανθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιστορικοί δήμαρχοι που σημάδεψαν την πορεία του θεσμού, αλλά και άξιοι συνεχιστές της δράσης τους, δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους, μιλώντας για το Μήτρο Σουλιμιώτη. Για το χαρακτήρα του, αλλά και τους αγώνες για να κάνει την πόλη του ανθρώπινη. Για να κάνει τους δημότες της περήφανους γι' αυτήν.

Ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Παναγιώτης Μακρής,μιλώντας για τον Μ. Σουλιμιώτη, τονίζει: "Υπήρξε αγωνιστής σε όλη του τη ζωή. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά του κομμουνιστή. Σεμνός, αφοσιωμένος στο λαό και τα συμφέροντά του, αλληλέγγυος, δουλευτάρης. Ορθιος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Από μικρός, συμμέτοχος στους λαϊκούς αγώνες. Με δράση στην Κατοχή, στη μετέπειτα περίοδο. Στην εξορία την εποχή της χούντας. Πάντα παρών στο λαϊκό κίνημα, στο πλευρό των εργαζομένων".

Και ο Παν. Μακρής συνεχίζει: "Βρέθηκε στην Αγ. Βαρβάρα από την εποχή που ήταν ακόμα μια γειτονιά. Μια γειτονιά με πολλά και μεγάλα προβλήματα. Στηρίχτηκε στο λαό, ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματά του και μαζί του τα αντιμετώπισε με επιτυχία. Στάθηκε δίπλα στους τσιγγάνους της περιοχής. Γι' αυτό και γνώρισε την αποδοχή και τη στήριξη όλων των δημοτών. Και δεν έπαιξε σοβαρό ρόλο μόνο στην πρόοδο της περιοχής του, αλλά και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Ο επίτιμος δήμαρχος Πετρούπολης, Νίκος Παξιμαδάς,αναφερόμενος στο Μήτρο Σουλιμιώτη, υπογραμμίζει: "Για τους αγώνες, το έργο και τις θυσίες του αείμνηστου συντρόφου Μήτρου δεν είναι ανάγκη να μιλήσω εγώ. Μίλησε και μιλά ο λαός της Αγίας Βαρβάρας που τόσο τον αγάπησε, τόσο τον εκτίμησε και του έδειξε τέτοιο σεβασμό που τον τιμούσε με την ψήφο του τόσα χρόνια". Σημειώνει πως είχε χαρακτήρα ήπιο, ήταν ευπροσήγορος και μειλίχιος, σε αντίθεση με τη σοβαρή του έκφραση ως εμφάνιση. "Ομως, συνεχίζει, όσο μειλίχιος, ήπιος και μαλακός ήταν στις σχέσεις του με τον κόσμο, τόσο και περισσότερο ήταν ανένδοτος, αλύγιστος, σκληρός στον εαυτό του και στους άλλους στις κομματικές του αρχές, στην εφαρμογή των κομματικών θέσεων και καθηκόντων του. "Το είπε το Κόμμα, το ζήτησε το Κόμμα" ήταν πάντοτε το θεμέλιο στη δράση του. Πετυχημένος κομμουνιστής στις υποχρεώσεις του στο λαϊκό κίνημα, το ίδιο πετυχημένος οικογενειάρχης, που αντάξιά του παραστεκόταν η γυναίκα του και όλη η οικογένειά του".

Και ο επίτιμος δήμαρχος Πετρούπολης καταλήγει πως "όσο αξέχαστος μένει και θα μείνει στην κοινωνία και στο Κόμμα, άλλο τόσο θα μείνει σε όσους τον γνώρισαν από κοντά και σε μένα, για τον πρόσθετο λόγο της προσωπικής μας φιλίας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού, Κώστας Κορτζίδης,επισημαίνει τη δυσκολία του να ανταποκριθεί στο χρέος του, απέναντι στο Μήτρο Σουλιμιώτη, και να πει δύο λόγια για αυτόν τον σύντροφο. "Τον πρωτογνώρισα, αναφέρει, στο στρατόπεδο "Λακκί" της Λέρου. Ημασταν συγκρατούμενοι. Δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις, ωστόσο μου έκανε εντύπωση ο ήρεμος χαρακτήρας του, η καθαρότητα της σκέψης του και κυρίως η αισιοδοξία του. Πάντοτε είχε να πει μια καλή κουβέντα ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες".

Ο ίδιος συνεχίζει πως ο σύντροφος Μήτρος υπηρέτησε με θάρρος και συνέπεια πάνω από είκοσι χρόνια, ως δήμαρχος του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η προσφορά του ήταν τεράστια. "Μπροστάρης πάντα στους αγώνες, σημειώνει, για τη λύση των προβλημάτων του δήμου του, αλλά και μπροστάρης γενικά στους αγώνες που έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ολοι κάτι μάθαμε από τον σύντροφο δήμαρχο Μήτρο Σουλιμιώτη. Ολοι κάτι πήραμε από τη συνέπειά του, από την καθαρή του σκέψη, από την κομματικότητά του. Αιώνια η μνήμη του. Τι άλλο να πούμε...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους νέους - μπροστάρηδες για αγωνιστική Αυτοδιοίκηση (1998-09-23 00:00:00.0)
Αξιο τέκνο του Κόμματος και της εποχής του (1997-03-04 00:00:00.0)
Ποιος ήταν (1997-03-02 00:00:00.0)
Τίμησαν τον κομμουνιστή δήμαρχο (1996-03-12 00:00:00.0)
Τον συντρόφεψαν όλοι (1996-02-13 00:00:00.0)
Για το δίκιο του λαού (1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ