Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καθημερινές οι εξορμήσεις

Με μαζικές και καθημερινές εξορμήσεις συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης του ΚΚΕ για τη Διακυβερνητική του 1997, με αίτημα την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ τώρα.

Σε όλους τους νομούς της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι κομματικές οργανώσεις δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, γύρω από το τι προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα όσα χειρότερα θα ακολουθήσουν μετά την αναθεώρησή της που από πολλούς παρουσιάζεται ως πανάκια. Εκατοντάδες υπογραφές μαζεύονται καθημερινά κάτω από το κείμενο - αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο κόσμος παραδέχεται ότι δεν είναι ενημερωμένος για πολλές από τις επιπτώσεις, όμως σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να κατανοεί ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα στη δουλιά και στη ζωή, εκπορεύονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Εβρος

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Αχτιδική Επιτροπή Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου Εβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους φορείς της περιοχής Τριγώνου, όπου έγινε συζήτηση τόσο για τις αλλαγές που ετοιμάζονται μέσα από τη Διακυβερνητική όσο και για τα σημαντικά τοπικά προβλήματα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πλάτη όπου βρίσκεται η έδρα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τριγώνου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς που παραβρέθηκε και μίλησε στη σύσκεψη, ξεκαθάρισε ότι για το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του λαού σχετικά με την αναθεώρηση του Μάαστριχτ, έχουν ευθύνη τα άλλα κόμματα και η κυβέρνηση.

Εκανε εκτενή αναφορά στις κυριότερες αλλαγές που ετοιμάζονται μέσα από τη Διακυβερνητική και αφορούν στη θέσπιση της ενιαίας εξωτερικής πολιτικής της κοινότητας, της ενιαίας αμυντικής πολιτικής, της ενιαίας αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφαλείας και στην αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων, σημειώνοντας ότι συνιστούν συντριπτικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία.

Με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τέθηκαν στο τραπέζι και τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής Τριγώνου. Η πρόεδρος του 6ου Συμβουλίου Περιοχής και Κοινοτάρχης Ορμενίου Χ. Ιωαννίδου, σημείωσε πως η περιοχή εγκαταλείπεται από τους νέους, και αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα των μεγάλων προβλημάτων στην αγροτική οικονομία και παραγωγή. Επίσης επισήμανε και τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, των συγκοινωνιών καθώς και της στελέχωσης των άλλων κοινωνικών και δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής Τριγώνου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ του Νομού Εβρου. Πιερία

Με ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Κατερίνη και το Λιτόχωρο έκλεισε την προηγούμενη βδομάδα της καμπάνιας η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Ενώ από χτες ξεκίνησε και πάλι τις περιοδείες στα χωριά, τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες της περιοχής συνεχίζοντας τη συγκέντρωση υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Η εικόνα που μεταφέρεται δείχνει και την απήχηση που έχει το αίτημα σε ανθρώπους όλου του πολιτικού φάσματος. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν, υπογράφουν το αίτημα για δημοψήφισμα και άμεση ενημέρωση του λαού για τις επιπτώσεις από την αναθεωρημένη συνθήκη.

Στις δύο συγκεντρώσεις που έγιναν την Κυριακή, μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Γόντικας. Τόσο το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Κατερίνης, όσο και το βράδυ στο Δημαρχείο Λιτοχώρου, γέμισαν οι αίθουσες και τέθηκαν ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα ακόμη και σε όσους προσπαθούν να ενημερώνονται σχετικά. Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε ανέδειξε και τη θέληση του κόσμου να μάθει και να έχει άποψη και θέση. Να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας.

Κιλκίς

Στο Κιλκίς έχουν συγκεντρωθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια περισσότερες από 500 υπογραφές κάτω από το αίτημα για δημοψήφισμα. Μάλιστα το κείμενο υπογράφουν και δεκάδες παράγοντες του νομού που στηρίζουν τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι εξορμήσεις με υλικό στα χωριά, στους χώρους δουλιάς και τις λαϊκές αγορές συνεχίζονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον Εβρο (1997-03-01 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Τρίκαλα και Λάρισα (1996-04-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Επιτροπών (1996-03-29 00:00:00.0)
Οι "μικροί" στο περιθώριο οι εργαζόμενοι στο "μεσαίωνα" (1996-03-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση του ΚΜΕ για το Δημοψήφισμα (1996-03-23 00:00:00.0)
Εκδήλωση του ΚΜΕ για το δημοψήφισμα (1996-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ